Beleef de kracht van stoom en water

De cirkel rond: CD presentatie Sandra van der Meer en Kees de Groot tijdens Dag van het Zwarte Koor

Op zaterdag 5 november wordt het album “It's always there” van Sandra van der Meer en Kees de Groot gepresenteerd  in het Ir. D.F. Woudagemaal te Lemmer. Tijdens de lustrumeditie van de Dag van het Zwarte Koor spelen de Sandra en Kees, live met band, muziekstukken van de cd in de machinehal van het gemaal.

 

De geschiedenis herhaalt zich deze middag. De pake van Kees was tientallen jaren chef-machinist op het gemaal. Zijn zoon, Karst de Groot, groeide hier op en studeerde gitaar in de stoomkathedraal omdat het er zo prachtig klonk. Karst werd de vaste gitarist bij Rients Gratama en de Ronostudio (nu Omrop Fryslân). Met deze prachtige geschiedenis is de cd-presentatie een waardige en bijzondere afsluiter van de lustrumeditie van de Dag van het Zwarte Koor.

 

 

Dag van het Zwarte Koor

Op 5 november 2016 genieten bezoekers van het UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal te Lemmer van een programma met diverse muzikale optredens in en rond de ‘kathedraal van stoom’. Men viert dan voor de vijfde keer op rij de ‘De Dag van het Zwarte Koor’, dat jaarlijks plaatsvindt op de eerste zaterdag van november. De term "Het Zwarte Koor" is de bijnaam van de machinisten en monteurs. De dag is een ode aan deze mannen, en dan met name het Zwarte Koor van het (vroeger nog kolengestookte) Woudagemaal. Een dag met een muzikaal en nostalgisch tintje, waarop bezoekers het Woudagemaal van weleer kunnen beleven.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.