Bedien zelf een stoommachientje tijdens STOOMLAB op Tweede Paasdag!

Wil jij alles weten over hoe een stoommachine werkt, maar wil je vooral lekker zelf uitproberen? Kom dan met je broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes naar het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal op maandag 22 april van 13.00 tot 17.00 uur.

 

De middag van Tweede Paasdag staat helemaal in het teken van stoom! Van stoomlocomobile tot miniatuur stoommachientjes, je vindt ze in Lemmer. Kom vanaf 13:00 uur naar het bezoekerscentrum Woudagemaal voor het Stoomlab en ervaar hoe het is om stoommachinist te zijn! Met de miniatuur stoommachines kun je zelf stoom maken en zien hoe deze stoom zorgt voor kracht en de machine in beweging zet. Je krijgt uitleg van één van onze vrijwilligers en mag daarna zelf een echte miniatuurstoommachine bedienen.

 

Woudagemaal 360° app

Een avontuur waarbij de handen uit de mouwen worden gestoken! Hoogtepunt is natuurlijk een kijkje in het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld! Met de Woudagemaal 360° tour kun je rondkijken in virtual reality hoe de pompen en machines worden aangedreven met stoom wanneer het gemaal in werking is. Zoals het aansteken van de stoomketels, het op stoom zetten en het draaien van de stoommachines. Door speciale animaties wordt het onzichtbare zichtbaar: de binnenkant en werking van een stoomketel, de zuigers in een werkende stoommachine. Maar ook hoe bij regenval het waterpeil in de Friese boezem stijgt en daarmee de noodzaak van het inzetten van het Woudagemaal. De app is gratis beschikbaar in de App Store en Google Play Store.

 

Actieve speurtocht

Of help je liever Jelle, onze hoofdmachinist? Doe dan mee met de actieve speurtocht door het bezoekerscentrum en gemaal. Deze speurtocht kun je samen of alleen doen. Als trouwe hulpmachinist ontvang je na inlevering van de speurtocht een leuke attentie voor mee naar huis.

 

E-Shuttle

Als bezoeker kun je jouw auto op de nieuwe parkeerplaats bij het Woudagemaal parkeren en meerijden met de eco shuttle naar het gemaal. De shuttle is voor iedereen een leuk en gezellig begin van het bezoek aan het historische gemaal.

 

Koop nu alvast tickets voor 22 april via onze website www.woudagemaal.nl/tickets

 

 

Openingstijden Paasweekend:
1e Paasdag: Gesloten
2e Paasdag: 13:00 – 17:00 uur - STOOMLAB

 


Entree t/m 5 jaar GRATIS
Entree 6 t/m 16 jaar € 5,75
Entree volwassene € 8,75

65+ers € 7,75