Panoramazaal

Wilt u even pauzeren van de tour door het Woudagemaal? Dan is de panoramazaal de perfecte plek! Geniet van een heerlijke kop koffie of thee met prachtig uitzicht over de baai van Lemmer en het IJsselmeer. Kom bij van alle nieuwe indrukken die u heeft opgedaan tijdens het bezoek en laat het nog even op u inwerken terwijl u geniet van een bijzonder uitzicht over Friesland. De panoramazaal is volledig omgeven door glas, waardoor u vrij uitzicht hebt over het mooie Friesland. Onze panoramazaal is tevens een prachtige plek voor een vergadering of bijeenkomst. Wij bieden veel mogelijkheden voor het organiseren van uw evenement en denken graag mee met uw wensen. De panoramazaal bevindt zich vlak bij ons Woudagemaal, een echt unieke locatie in Friesland. Neem contact op voor meer informatie!

 

 

Vergaderruimte Panoramazaal Woudagemaal 

Op zoek naar een toplocatie voor uw vergadering, conferentie, training of andere zakelijke bijeenkomsten? De Panoramazaal in het Woudagemaal is hiervoor de perfecte locatie. Wij bieden veel mogelijkheden voor het organiseren van uw evenement en denken graag mee met uw wensen. Maak kennis met één van de meest bijzondere vergaderlocaties van Nederland. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op!

 

De panoramazaal, een unieke ruimte naast een stoommachine

De panoramazaal is een unieke ruimte naast het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal. Deze combinatie maakt het een toplocatie. Het Woudagemaal is het grootste, nog functionerende stoomgemaal ter wereld. Het gemaal werd in 1920 geopend door koningin Wilhelmina en had de taak om overtollig water uit Friesland in de Zuiderzee, en later het IJsselmeer, te pompen. In 1998 is het Woudagemaal uitgeroepen tot één van de tien UNESCO Werelderfgoederen in Nederland. Dit heeft het stoompompstation niet alleen te danken aan haar belangrijk bijdrage binnen Friesland, maar ook aan de bijzondere architectuur en de unieke toepassing van de stoomkracht.

 

Benieuwd geworden? Plan uw bezoek ook eens tijdens één van de draaidagen om het gemaal onder stoom te zien. Deze unieke ervaring zult u nooit meer vergeten. Op de draaidagen ziet u pas echt wat de kracht van water en stoom doet voor ons land. Wilt u ook een bezoek brengen? Bekijk dan onze agenda voor alle activiteiten en de actuele openingstijden!

 

Virtueel kijkje in het bezoekerscentrum

Neem een virtueel kijkje in het bezoekerscentrum. Hier kunt u alvast virtueel rondlopen in het bezoekerscentrum. Zo kunt u alvast zien hoe het bezoekerscentrum in elkaar zit en weet u wat u kunt verwachten. Enthousiast geworden van de virtuele rondleiding? Kom dan snel een keer langs! Bestel hier eenvoudig tickets via de website. Zo kunt u tijdens uw bezoek gelijk doorlopen.

 

Heeft u interesse in een rondleiding? Wanneer de groep kleiner dan 15 personen is, dan hoeft u niet perse te reserveren voor een rondleiding. De rondleidingen starten de hele dag door in ons bezoekerscentrum. Ook voor schoolarrangementen is het Woudagemaal een mooie plek. Het schoolarrangement bestaat uit een speurtocht, glas drinken en een zakje chips.