Faciliteiten bezoekerscentrum Woudagemaal

School arrangementen Woudagemaal

Schoolreisarrangement

Het Ir. D.F. Woudagemaal is naast indrukwekkend en leerzaam ook heel leuk en is uitermate geschikt voor een dagje uit, een kinderfeestje of een schoolreisje! Dankzij de historische waarde van het gebouw en de belangrijke bijdrage die het stoomgemaal tot op de dag van vandaag nog steeds levert aan de Friese waterhuishouding, is het gemaal in 1998 benoemd tot een van de tien UNESCO Werelderfgoederen in Nederland. Dat is niet zomaar wat!

 

 

Tijdens het schoolreisarrangement ontdekken de leerlingen in de interactieve expositieruimte hoe het stoomgemaal werkt en waarom het nog steeds een belangrijke bijdrage levert aan de Friese waterhuishouding. Vervolgens kunnen de kinderen plaatsnemen in onze bioscoop, waar ze de 3D-film ‘Stoom en Water’ te zien krijgen en het Woudagemaal onder stoom ervaren alsof ze er zelf bij zijn!

  

 

De leerlingen leren niet alleen over het stoomgemaal in de interactieve expositieruimte en aan de hand van de 3D-film, maar worden ook spelenderwijs geïnformeerd over het gemaal tijdens een spannende en uitdagende speurtocht. Tijdens de speurtocht helpen de kinderen hoofdmachinist Jelle met het oplossen van raadsels en vragen. Aan het eind van de speurtocht ontvangen de kinderen een officieel diploma en staat er een glas drinken en een zakje chips klaar.

 

Informatie voor de docent

Het schoolreisarrangement is geschikt voor jongeren van 10 tot 14 jaar en duurt ongeveer drie uren. De speurtocht kan ook worden gezien als een uitstekende opstap en ondersteuning richting de tussendoelen op het gebied van beginnend technisch onderwijs. Een overzicht van de inhoud van het schoolreisarrangement ziet u hieronder:

 

Schoolreisarrangement

  • 3D film
  • Speurtocht
  • Glas drinken
  • Zakje chips
  • Rondleiding
  • Diploma

 

De totaalprijs is € 6,75 per leerling of begeleider. Neem voor reserveringen contact op via info@woudagemaal.nl of (0)514-561814

EDUCATIE

Het Woudagemaal is naast een erg leuk dagje uit ook zeer leerzaam. Zo biedt het museum op gebied van educatie tal van mogelijkheden en activiteiten. Het online educatiemateriaal is geschikt voor het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Het lesmateriaal is zeer geschikt voor het houden van een spreekbeurt en een sector- of profielwerkstuk. Natuurlijk kunt u het Woudagemaal ook bezoeken, zo zijn de bijzondere draaidagen niet alleen prachtig om te zien maar ook zeer informatief! Bekijk onze agenda voor de aankomende draaidagen.