Combi arrangement van zoet naar zout Ir. D. F. Woudagemaal

Combi-arrangement Van Zoet naar Zout

Beleef een unieke dag tijdens het ‘Van Zoet naar Zout combi-arrangement’.  Combineer dan een bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center met een bezoek aan het UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer, het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld. Ook als het gemaal niet in werking is, is het Woudagemaal een leuke dag uit voor jong en oud. Een bezoek aan het Woudagemaal begint in het naastgelegen bezoekerscentrum. Geniet hier van een heerlijke kop koffie of thee met een stuk echte Friese oranjekoek. Leer over de rijke historie en de werking van het Woudagemaal, laat u rondleiden door één van de enthousiaste vrijwilligers en bekijk de 3D film.

Voor onze buitenlandse gasten is er een audiotour beschikbaar. Dit maakt dat alle gasten in hun eigen taal alles over het oude stoomgemaal te weten kunnen komen. Of beleef het gemaal in virtual reality met de 360° app, die in 11 talen wordt aangeboden. Terwijl u om u heen kijkt springen historische foto’s en informatie in beeld. Van het aansteken van de stoomketels tot het op stoom zetten en draaien van de stoommachines. Ook stijging van het waterpeil is te zien, waardoor u pas echt de noodzaak van het Woudagemaal beleeft.

 

Afsluitdijk Wadden Center – Kornwerderzand

Na een bezoek aan het Woudagemaal reist u door naar het Afsluitdijk Wadden Center in Kornwerderzand. Ontdekken, beleven & genieten, dit zijn de sleutelwoorden van het Afsluitdijk Wadden Center. Met de aanleg van de Afsluitdijk heeft Nederland geschiedenis geschreven, met het bedwingen van het water en het veranderen van zout water in zoet water. Op deze prachtige dijk, welke wereldberoemd te noemen is, staat ons Center. De expositie in het Center biedt een ontdekkingsreis in de rijke geschiedenis van de Afsluitdijk en de huidige en toekomstige werkzaamheden aan de dijk volg je hier op de voet. Start uw bezoek met een heerlijke lunch in restaurant “Skom” en bezoek daarna onze interactieve beleefexpositie en de Aquavista show. Vlieg mee met de Grutto over het prachtige Friese landschap, een tocht die u bijblijft.  Nog geen genoeg gehad van de mooie Friese omgeving? Beleef en geniet dan op ons dak van het zoete IJsselmeer en de zoute Waddenzee in volle glorie.

 

Het arrangement bestaat uit:

UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal 10.00 uur tot 12.00 uur               

  • Koffie (2x) met Friese oranjekoek
  • 3D film
  • Expositieruimte
  • Rondleiding door het Woudagemaal(voor de buitenlandse gasten incl. audiotour)

 

Afsluitdijk Wadden Center/Restaurant SKOM 12.45 uur tot 13.30 uur               

  • Lunch in restaurant Skom (3 belegde broodjes, waaronder een krentenbol, fruit, melk/karnemelk)

 

Afsluitdijk Wadden Center 13.30 uur tot 15.00 uur              

  • Bezoek Expositie op eigen gelegenheid (met 2Discover app)
  • Bezoek Aquavista

 

De kosten bedragen € 28,50 per persoon voor de Nederlandse gasten en € 33,50 per persoon voor de Internationale gasten

 

Reserveren en meer informatie

Voor reserveren kunt u terecht bij het Afsluitdijk Wadden Center of bij het Woudagemaal. Tijden zijn een richtlijn en kunnen in overleg aangepast worden. Voor het arrangement geldt dat u het aantal deelnemers tot 5 werkdagen van tevoren kunt wijzigen. Daarna berekenen we het aantal dat is doorgegeven. Het arrangement is op basis van eigen vervoer en prijswijzigingen voorbehouden. Beide locaties zijn rolstoeltoegankelijk.

 

foto AWC: Ruben van Vliet