Arrangement Friese Kust Woudagemaal

Combi-arrangement “Friese kust”

Met het groepsarrangement Friese Kust bent u verzekerd van een dag vol cultuur en geschiedenis in de zuidwesthoek van Friesland.

 

Het arrangement bestaat uit:

 

  • Entree voor het Jopie Huisman Museum en twee bakjes koffie met een stukje suikerbrood
  • Een koffietafel bij It Pottebakkershûs, bestaande uit soep, kroketten, diverse brood-, koffie- en theesoorten
  • Entree en rondleiding door het UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal

 

Jopie Huisman Museum Workum

Het Jopie Huisman Museum in Workum is gewijd aan het werk en leven van de Friese autodidacte meesterschilder Jopie Huisman. Het Jopie Huisman Museum werd in 1986 opgericht in het centrum van Workum, op ongeveer 50 meter van het Marktplein. Het grote aantal realistische werken van Jopie Huisman trekken een groot en breed publiek. Laat u mee voeren in de wereld van Jopie. Hij maakt u deelgenoot van zijn passies. Een bezoek aan het Jopie Huisman Museum is meer dan de moeite waard.

 

It Pottebakkershûs Workum

Naast dat It Pottebakkershûs in Workum een unieke locatie is, doet het zijn naam echt eer aan. In de lange gang bevinden zich vitrines vol prachtige keramiek van kunstenaars uit de lokale omgeving. Dit aardewerk ging in vroegere tijden de hele wereld over. Schippers uit Workum namen het aardewerk mee tijdens hun reizen. Begin 19e eeuw waren er ruim 20 pottenbakkers werkzaam in verschillende pottenbakkersfabrieken in Workum. Door de opkomst van goedkopere porselein raakte het echte aardewerk uit de gratie. Daardoor dreigde de ambacht uit Workum te verdwijnen.

 

In Workum zijn nog twee pottenbakkers te vinden. Zij exposeren hun werk in de vitrines die u in de gang van It Pottebakkershûs tegenkomt. Hun werk wordt hier ook verkocht. Ook Jopie Huisman heeft in zijn jonge jaren geprobeerd zijn fortuin te maken met het beschilderen van Workumer aardewerk. Of dit gelukt is, kunt u zelf gaan bekijken in de expositieruimte boven het restaurant.

 

Reserveren en meer informatie

De prijs voor het Friese Kust Arrangement bedraagt € 34,75 per persoon. Meer informatie en reserveringen via info@woudagemaal.nl, via ons telefoonnummer 0514-561814 of via het contactformulier op de contactpagina.