Arrangementen Woudagemaal

Bruiloftarrangement Woudagemaal

Bruiloft en trouwreportage

Plannen om te gaan trouwen? Bij het Woudagemaal heeft u de mogelijkheid om het huwelijk te laten voltrekken op een unieke locatie! Het Woudagemaal is als officiële trouwlocatie van de gemeente Friese Meren dé ultieme plek voor een bruiloft of fotoreportage. Trouwen in het grootste, nog functionerende stoomgemaal ter wereld. De ‘Kathedraal van stoom’ biedt een magistrale beleving van stoom, architectuur en water. Het is een plek met allure.

 

Trouwen op een unieke locatie

Wilt u de huwelijksplechtigheid op een bijzondere en intieme locatie laten plaatsvinden in Friesland? Denk dan eens aan het grootste, nog functionerende stoomgemaal ter wereld!

 

Het ir. D.F. Woudagemaal behoort tot één van de tien UNESCO werelderfgoederen van Nederland. In 1920 werd het stoomgemaal geopend door koningin Wilhelmina. Het gemaal had de taak om overtollig water vanuit Friesland in de Zuiderzee, en later het IJsselmeer, te pompen. In 1966 kreeg het Woudagemaal versterking van het elektrische Hooglandgemaal in Stavoren. Het Woudagemaal uit 1920 is eigendom van Wetterskip Fryslân. Bij extreem hoogwater wordt het historische stoomgemaal nog steeds ingezet om Friesland te beschermen.

 

Naast een notatie op de werelderfgoedlijst, behoort het Woudagemaal ook tot de top 100 der Nederlandse rijksmonumenten. De rijke historie en de architectuur van het Woudagemaal is erg uniek. Het karakteristieke gebouw is strak en sober van karakter en gekenmerkt met ingetogen gevelversieringen en sierranden. De perfecte achtergrond voor een bruiloft of fotoreportage.

 

 

 

 

 

Huwelijksvoltrekking in het Woudagemaal

Onze prachtige en unieke locatie zorgt ervoor dat uw dag onvergetelijk wordt. De meest romantische bruiloft in een historisch pand vindt u in het Woudagemaal in Lemmer. Wilt u meer informatie over het Woudagemaal als trouwlocatie? Neem dan contact met ons op.