Arrangementen Woudagemaal

Bruiloftarrangement Woudagemaal

Bruiloft en trouwreportage

Plannen om te gaan trouwen? Bij het Woudagemaal heeft u de mogelijkheid om het huwelijk te laten voltrekken op een unieke locatie! Het Woudagemaal is als officiële trouwlocatie van de gemeente Friese Meren de ultieme plek voor een bruiloft, huwelijksfeest of bruiloftsreportage. Trouwen in het grootste, nog functionerende stoomgemaal ter wereld. De ‘Kathedraal van stoom’ biedt een magistrale beleving van stoom, architectuur en water, het is een plek met allure. In de Panoramazaal kan er geborreld en gefeest worden, onder het genot van een spectaculair uitzicht over het IJsselmeer en de baai van Lemmer! Maak uw magische dag nóg magischer.

Trouwen op een unieke locatie

Wilt u de huwelijksplechtigheid op een bijzondere en intieme locatie laten plaatsvinden in Friesland? Wij verzorgen graag uw bruiloftsfeest zodat u volop kunt genieten van een dag om nooit meer te vergeten. Wij beschikken over een panoramazaal die omgeven is van glas zodat u een prachtig uitzicht heeft over de baai van Lemmer en het IJsselmeer. We hebben een prachtig arrangement samengesteld als mooi uitgangspunt van de dag. Daarnaast kunt u het arrangement helemaal aankleden en uitbreiden. Wij leveren veel maatwerk en dat houdt in dat het bespreekbaar is om het programma aan te passen naar uw wensen

Het ir. D.F. Woudagemaal behoort tot één van de tien UNESCO werelderfgoederen van Nederland. In 1920 werd het stoomgemaal geopend door koningin Wilhelmina. Het gemaal had de taak om overtollig water vanuit Friesland in de Zuiderzee, en later het IJsselmeer, te pompen. In 1966 kreeg het Woudagemaal versterking van het elektrische Hooglandgemaal in Stavoren. Het Woudagemaal uit 1920 is eigendom van Wetterskip Fryslân. Bij extreem hoogwater wordt het historische stoomgemaal nog steeds ingezet om om het Friese land te beschermen.

 

Naast een notatie op de werelderfgoedlijst behoort het Woudagemaal ook tot de top 100 der Nederlandse rijksmonumenten. De rijke historie en de architectuur van het Woudagemaal is uniek te noemen. Het karakteristieke gebouw is strak en sober van karakter en gekenmerkt met ingetogen gevelversieringen en sierranden. De perfecte achtergrond voor een bruiloft, huwelijksfeest of trouwreportage

 

 

 

 

 

Bruiloftsarrangement Woudagemaal

Wij denken met u mee om op maat gemaakte arrangementen voor u samen te stellen. Onze prachtige locatie zorgt ervoor dat uw dag onvergetelijk wordt. Waar u ook naar op zoek bent, de ideale romantische bruiloft in een historisch pand vindt u in het Woudagemaal te Lemmer. Wilt u meer informatie over één van onze arrangementen of het Woudagemaal als trouwlocatie? Neem dan contact met ons op.