Woudagemaal in voorjaarsvakantie noord/midden onder stoom!

20-2-2024 10:30 tot 22-2-2024 17:00

IJs en weder dienende brengt het Friese waterschap Wetterskip Fryslân het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer onder stoom. Deze draaidagen, die gepland staan in de voorjaarsvakantie van scholen in noord- en midden Nederland, dienen  om het bedienende personeel in de praktijk op te leiden. Belangstellenden zijn van dinsdag 20 februari tot en met donderdag 22 februari  tussen 10.30 en 17.00 uur van harte welkom in het grootste stoomgemaal ter wereld dat nog in functie is.

 

Leukste uitje van Friesland 2024

UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal is in januari jongstleden verkozen tot ‘Leukste uitje van Friesland’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland 2024’. De uitjes werden door ANWB leden beoordeeld op aanbod, faciliteiten, klantvriendelijkheid, sfeer en prijs kwaliteitverhouding. Bezoekers over winnaar UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal: “Bijzondere ervaring! Prachtig bewaard gebleven en fantastisch onderhouden.", "Je stapt hier in een wereld van verwondering." en "Een fantastische rondleiding van bevlogen mensen. Prachtig om te zien."

Zelf het leukste uitje onder stoom beleven, reserveer dan een ticket via https://tickets.woudagemaal.nl/onderstoomfebruari2024

 

Voor de kinderen is er een leuke speurtocht en een knutseltafel in de panoramazaal van het bezoekerscentrum.