Header

Bezoek het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld

Week van Ons Water - Thema: schoon water en gebruik van water in en om je huis

12-5-2017 10:00 tot 21-5-2017 17:00

De eerstvolgende Week van Ons Water is van 12-21 mei 2017. Die gaat over schoon water en gebruik van water in en om je huis. Overal in Nederland kun je dan dingen doen en meer te weten komen over water. Bijvoorbeeld bij de rioolwaterzuivering of bij watermusea.

 

 

 

Het lijkt heel gewoon dat er altijd schoon drinkwater uit de kraan komt. En dat we allemaal veilig zijn achter onze dijken en duinen. Maar werk aan ons water is nooit af.
Op onswater.nl vind je waar we aan schoon en veilig water werken. En ook wat je zelf kunt doen om ons water schoon te houden en overlast te voorkomen.

 


Ook in de Week van Ons Water kun je rondkijken in het Woudagemaal met jouw eigen smartphone of tablet. Beleef het magistrale stoomgemaal in virtual reality!

 

Beleef de verborgen stoomtechniek met de Woudagemaal 360° app!

 
Beleef de prachtig onderhouden techniek in werking, zoals het aansteken van de stoomketels, het op stoom zetten en het draaien van de stoommachines.

 

Door speciale animaties wordt het onzichtbare zichtbaar: de binnenkant en werking van een stoomketel, de zuigers in een werkende stoommachine. Maar ook hoe bij regenval het waterpeil in de Friese boezem stijgt en daarmee de noodzaak van het inzetten van het Woudagemaal. 

 

Download de app nu gratis via iTunes of Google Play

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.