Lesmateriaal bovenbouw voortgezet onderwijs

Het educatiemateriaal wat het Woudagemaal specifiek op heeft gesteld voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs is uitermate geschikt voor een profiel- of sectorwerkstuk. De inhoud van het lesmateriaal voor de bovenbouw sluit aan op het vak aardrijkskunde. Ook voor docenten is er aanvullende informatie, lesmateriaal en een handleiding beschikbaar!

 

Het Woudagemaal heeft voor zowel de onderbouw als voor de bovenbouw lesmateriaal samengesteld. Op deze manier kunnen alle leeftijden leren over het Woudagemaal, de bijdrage dat het gemaal nog steeds levert aan de Friese waterhuishouding en het belang van de stoommachine.

Inhoud lesmateriaal bovenbouw

Voor zowel leerlingen als docenten heeft het Woudagemaal lesmateriaal opgesteld. Het lesmateriaal voor leerlingen bestaat uit informatie wat heel goed gebruikt kan worden voor een sector- of profielwerkstuk. Voor docenten bestaat het lesmateriaal voor de bovenbouw uit een docentenhandleiding en verschillende werkbladen. Deze werkbladen gaan over Wetterskip Fryslân, welke scenario’s zich voor zouden kunnen doen m.b.t. het stijgende waterpeil en over waterschap en maatregelen. De bijbehorende antwoorden zijn ook te downloaden. Het lesmateriaal voor docenten kunt u hier vinden.

 

Profielen

Het lesmateriaal sluit bij verschillende profielen aan. Bijvoorbeeld het profiel ‘Natuur & Techniek’, waarbij er vooral wordt gekeken naar de technische kant van het Woudagemaal. Daarnaast is een groot deel van het lesmateriaal ook geschikt voor de profielen ‘Economie & Maatschappij’ en ‘Cultuur & Maatschappij’.

 

Sectoren

Volg je de sector ‘Techniek’? Dan zit je hier goed! In het lesmateriaal wordt vooral naar de technische kant van het Woudagemaal gekeken. Ook is een groot deel van het lesmateriaal geschikt voor de sector ‘Economie’.

 

Een leerzaam bezoek aan het Woudagemaal

Natuurlijk bevat ons lesmateriaal heel veel informatie over het Woudagemaal en de werking van de stoommachine. Maar om het hele plaatje compleet te maken kan een bezoek aan het gemaal natuurlijk niet ontbreken! Pas jouw opgedane kennis gelijk toe tijdens een bezoek aan het museum, bijvoorbeeld in onze interactieve expositieruimte. De combinatie van leren en doen zorgt ervoor dat jouw profiel- of sectorwerkstuk een succes wordt!