Bezoekinformatie voor docenten

Beste docent,

 

Voor u met uw leerlingen een bezoek brengt aan het Woudagemaal vindt u op deze pagina meer informatie ter voorbereiding. Blijft u graag op de hoogte van ons aanbod op het gebied van educatie? Dan kunt u zich inschrijven voor de educatieve nieuwsbrief van het Woudagemaal. Wanneer u ingeschreven bent ontvangt u automatisch een uitnodiging voor onze docentendagen.


Kosten bezoek en reservering

Het is aan te raden uw bezoek op tijd te reserveren. Hiervoor kunt u mailen naar info@woudagemaal.nl of telefonisch contact opnemen met 0514-561 814. Wanneer u wilt reserveren is het belangrijk om te weten hoe veel leerlingen en begeleiders er mee gaan, op welk tijdstip u langs wilt komen en hoe u wilt betalen (aan de kassa of per factuur).


Voorbereiding van het bezoek

Voor basisschool leerlingen heeft het Woudagemaal een introductieles en een verwerkingsles ontwikkeld. Het is belangrijk om de introductieles maximaal twee dagen voor het bezoek te plannen. Het is belangrijk om tijdens deze les een aantal praktische dingen met uw leerlingen te bespreken, zoals de opzet van het bezoek, het maken van foto’s en afspraken over het omgaan met een bezoek aan een Werelderfgoed. Eventueel kunt u de leerlingen al verdelen in kleinere groepjes voor de speurtocht. Wanneer u met de bus komt ontvangt de chauffeur een gratis kop koffie tijdens het wachten.


Het bezoek aan het Woudagemaal

Wanneer u aankomt bij het Woudagemaal meld u zich eerst bij de balie waar u wordt ontvangen door een rondleider. Het complete bezoek duurt 1,5 tot 3 uur en bestaat uit verschillende delen. Het bezoek aan het bezoekerscentrum, een rondleiding door het gemaal, een 3D film over het gemaal en eventueel een speurtocht waarbij ze overal langs worden geleid. Na afloop ontvangen de leerlingen een heus Wouda-certificaat! Leerlingen leren alles over de historie van het gemaal, stoomtechniek en waterbeheer. Hierbij bezoeken ze onder andere de machinekamer en het ketelhuis. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs gaan tijdens een bezoek op zoek naar informatie voor onderzoeksopdrachten. Tijdens het hele bezoek bent u als docent verantwoordelijk voor alle leerlingen.