Excursie voor het mbo

Een bijzondere schoolreis of excursie voor jong en oud! Daarvoor gaat u naar het Ir. D.F. Woudagemaal, een al bijna 100 jaar oud en nog steeds actief onderdeel van de Friese waterhuishouding. Jong en oud beleven de immense kracht van stroom en water in de interactieve rondleiding en tijdens een spannende 3D film in ons moderne bezoekerscentrum! Het Woudagemaal is eigendom van Wetterskip Fryslân en behoort tot de tien UNESCO Werelderfgoederen van Nederland. 


Jong en oud beleven de immense kracht van stoom en water in de interactieve expositie en een spannende 3D film in het moderne bezoekerscentrum.

 

Leuk en leerzame excursie 

Voor een schoolreisje of excursie, het Woudagemaal biedt voor alle leeftijden een interessant en bijzonder programma.

 

Zo zijn er veel interactieve elementen tijdens de excursie, waardoor er veel inzicht wordt verkregen in werktuigbouwkundige en natuurkundige principes achter stoom, kracht en waterbeheer. Tijdens de excursie worden alfa en bèta gecombineerd en leren ze over het nut en doel van de techniek. Een bijzondere beleving voor iedereen!

 

 

Inspirerende audiotour

Voor smartphones en tablets heeft het Woudagemaal een virtual reality app ontwikkeld waarop een audiotour te volgen is in verschillende talen. Door gebruik van deze app kunt u op je eigen tempo het gemaal verkennen en beleven. De app is ook beschikbaar vanuit huis of school, waardoor u ook daar al meer informatie kunt krijgen over het Woudagemaal. Gebruik de app bijvoorbeeld als aanvulling op online educatiemateriaal!

 

360° app

Kijk rond in het Woudagemaal met de smartphone of tablet en beleef het magistrale stoomgemaal in virtual reality! Met onze 360° app kijkt u rond en beleeft u het Woudagemaal! Terwijl u rondloopt en om zich heen kijkt springen historische foto’s en informatie in beeld. Het aansteken van de stoomketels, het op stoom zetten en draaien van de stoommachines, de werking van de zuigers. Ook de binnenkant van alle machines is te zien. Zelfs hoe bij regenval het waterpeil stijgt in de Fries boezem. Onze 360° app is gratis te downloaden via de App Store of Google Play Store!

 

Download de app nu gratis via iTunes of Google Play

 

Schoolreisarrangement

Met ons schoolreis arrangement maakt u het bezoek aan het Woudagemaal helemaal compleet. Lees er meer over op onze pagina over schoolarrangementen!