Beleef de kracht van stoom en water

Wetterskip Fryslân stelt prijzen beschikbaar voor Dutch Solar Challenge

De deelnemende teams van de Dutch Solar Challenge arriveren op maandag 4 juli in Fryslân. De teams varen onder andere een wedstrijd in de IJsselmeerbaai van Lemmer. Wetterskip Fryslân draagt de Solar Challenge een warm hart toe en stelt daarom twee prijzen beschikbaar voor de winnaars van de Solar Challenge.

 

Wetterskip Fryslân heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en heeft 2016 uitgeroepen tot het Jaar van de Duurzaamheid. Als maatschappelijk betrokken organisatie wil het waterschap zijn ecologische voetafdruk zoveel mogelijk beperken en verantwoord omgaan met schaarse bronnen en zuinig zijn op mensen en middelen. De taken worden direct beïnvloedt door de gevolgen van de klimaatverandering zoals zeespiegelstijging en extremere neerslag en droogte. Ook hebben de waterschappen te maken met nieuwe vormen van vervuiling zoals medicijnresten, hormonen en nanodeeltjes. Het waterschap heeft de ambitie het watersysteem duurzaam en klimaatbestendig in te richten.
Prijzen winnaars
Wetterskip Fryslân stelt twee prijzen voor de winnaars van de Solar Challenge beschikbaar. De prijsuitreiking vindt plaats om 17.00 uur in het monumentale ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer. Namens het bestuur van Wetterskip Fryslân reikt Marian Jager de prijzen uit. Dit stoomgemaal uit 1920 zorgt bij extreem hoogwater nog steeds voor droge voeten in Fryslân.

Deze website maakt gebruik van cookies
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Meer informatie