Beleef de kracht van stoom en water

Volg het SKS Skûtjesilen vanuit 'skybox'

Het bezoekerscentrum van het Ir. D.F. Woudagemaal kijkt uit over het IJsselmeer en de Baai van Lemmer. Vanuit onze ‘skybox’, de Panoramazaal van het bezoekerscentrum, heeft u een perfect zicht op de SKS wedstrijden skûtsjesilen!

 

Hier kunt u op woensdag 7 augustus en donderdag 8 augustus het skûtsjesilen van dichtbij volgen en luisteren naar het wedstrijdcommentaar. De wedstrijd begint om 14.00 uur. 


Tijdens deze dagen kunt u het SKS Skûtsjesilen arrangement voor 2 personen reserveren; een tafel met uitzicht inclusief wedstrijdcommentaar via radio, diverse hapjes en een drankje. 

Arrangement voor 2 personen bestaande uit: blokjes kaas, droge worst, olijven, tomaat en 2 consumpties (excl. wijn), kosten 25,-

 

Reserveren kan via 0514-561814 of info@woudagemaal.nl.

 

PROLOOG SKS Skûtsjesilen op zaterdag 6 juli in baai van Lemmer

 Dag vol activiteiten

Op woensdag 7 augustus zijn er tevens meerdere activiteiten rondom de schoorsteen van het Woudagemaal. Op deze dag vieren wij dat de schoorsteen 100 jaar geleden is gebouwd voor de afvoer van rook van een actief stoomgemaal, maar werd in de loop der jaren veel meer dan dat! De schoorsteen van het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal is een landmark, onderdeel van de skyline van Lemmer en een baken voor de scheepvaart.

Klik hier voor meer informatie over deze speciale dag.