Beleef de kracht van stoom en water

Stem Woudagemaal in It moaiste fan Fryslân lijst!

Omrop Fryslân, de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad zijn een verkiezing gestart om de mooiste 100 objecten van Fryslân te selecteren. Allemaal in het kader van Culturele Hoofdstad 2018. Ook ons Woudagemaal staat er tussen, maar staat helaas nog niet hoog genoeg. Dus stem via www.itmoaistefan.frl/ op het Woudagemaal. Want dit icoon mag zeker niet ontbreken!

 

 

De top 100

Wat is voor u ‘It Moaiste fan Fryslân’? Onder die noemer lanceren Omrop Fryslân, de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad gezamenlijk een verkiezing. In tien verschillende categorieën kunt u het ‘Moaiste fan Fryslân’ aandragen. Het gaat om de categorieën wonen, werken, geloven, publieke gebouwen, wijk, dorp en stad,  groen en water, vervoer, energie en bescherming, erfgoed, nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen en iconen.

Zo ontstaat een lijst met 100 objecten in Fryslân. De eerste vijftig objecten zijn geselecteerd door een vakkundige jury. De verkiezing van It Moaiste fan Fryslân mondt in de slotfase uit in een top 10 van absolute toppers op het gebied van architectuur, cultureel erfgoed en landschap.  De top 10 vormt in 2018 een route voor onze gasten uit binnen- en buitenland.

 

Nomineer

Wat mag volgens u niet ontbreken in deze lijst? Kent u het ‘Moaiste’ woonhuis, winkel, klooster of klokkenstoel, museum, sportgebouw, wijk of dorp, park, begraafplaats, brug, gemaal, erfgoed, of een item wat Fryslân echt typeert? Nomineer hier uw eigen ‘Moaiste fan Fryslân