Ir. D.F. Woudagemaal op 5 december 25 jaar UNESCO Werelderfgoed

Wij vieren op 5 december 2023 het 25-jarig jubileum dat het Woudagemaal op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Dat doen we door het organiseren van allerlei activiteiten in de periode van 5 tot en met 10 december. 

 

Wil je deel uitmaken van ons bijzondere jubileum? Dat kan natuurlijk! Kom tussen 7 en 10 december ons gemaal bezoeken en ontvang een leuke attentie.  

 

Wat kun je verwachten? 

 

We zijn nog druk bezig met de voorbereidingen en kunnen alvast verklappen dat we de volgende activiteiten aanbieden: 

 

  • Foto-expositie van Werelderfgoederen. De foto’s zijn ingezonden door (amateur)fotografen uit het hele land en zijn te zien vanaf november 2023 tot en met januari 2024. De hele maand november kun je stemmen op je favoriete foto!
  • Wekelijkse podcast. Vanaf 5 december lanceren we een wekelijkse podcast over bijzondere verhalen van het Woudagemaal, over water en Lemmer.  
  • Nieuwe film over het Woudagemaal. Deze is vanaf 7 december 2023 te zien in de filmzaal van het bezoekerscentrum. 
  • Gratis lezing over het verhaal achter het gemaal. Op 6 december 2023 geeft Oane Buwalda een lezing over de het gemaal in werking. Wanneer gaat het gemaal aan? En wie beslist dat? Een verhaal over verleden, heden en de toekomst. Schrijf je in voor de lezing. 
  • Nieuw educatieprogramma. Op 6 december lanceren we een nieuw educatieprogramma gericht op Erfgoed-onderwijs voor basis- en voortgezet onderwijs. Hiervoor nodigen wij een school uit de regio uit. Het programma is daarna ook beschikbaar voor andere geïnteresseerde scholen.  
  • Landschapswandelingen. Wandel rond het gemaal op 8 en 9 december onder begeleiding van een gids. Je hoort meer over het gemaal, de natuur eromheen en het waterschapswerk. Deelname is gratis. Schrijf je in voor de wandeling.
  • Muziek in het gemaal. Op zondag 10 december is er muziek in het gemaal. Bezoekers kunnen deze dag genieten van de bijzondere akoestiek die het gemaal te bieden heeft. Koop alvast je toegangskaartje voor deze dag via deze link.

 

Houd onze website in de gaten! 

 

De komende weken krijgen de activiteiten steeds meer vorm en kunnen we dus ook steeds meer details vertellen. Houd daarom onze website in de gaten en schrijf je in zodra dat kan.