Fotowedstrijd “Verbeelden van Werelds erfgoed”

Het Woudagemaal viert een bijzondere mijlpaal! In december 2023 staat het Woudagemaal 25 jaar op de UNESCO Werelderfgoedlijst en we willen deze gelegenheid vieren met onder andere de fotowedstrijd “Verbeelden van Werelds erfgoed”. 

  

We nodigen jullie uit, als professionele en amateurfotografen om deel te nemen aan deze wedstrijd en ons te laten zien hoe bijzonder de gebouwen en gebieden zijn die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. We zijn op zoek naar originele, unieke en adembenemende foto’s van een UNESCO Werelderfgoed waarmee mensen worden geïnspireerd en bewust worden gemaakt van de waarde en schoonheid van ons Werelderfgoed. Werelderfgoed is namelijk van ons allemaal! 

  

Het is eenvoudig om deel te nemen. Maak een foto van een UNESCO Werelderfgoed die jou inspireert en indruk op je maakt. Of het nu gaat om de prachtige architectuur van oude tempels, de adembenemende natuurlijke landschappen van nationale parken, of de historische betekenis van monumentale sites, je hebt de vrijheid om je eigen unieke visie vast te leggen. We willen je vragen om geen personen op de foto's te tonen, zodat de focus volledig ligt op het UNESCO Werelderfgoed zelf. Dit helpt om de pure schoonheid en betekenis van de locaties te benadrukken. 

  

Stuur je foto in vóór 1 oktober via info@woudagemaal.nl ovv ‘fotowedstrijd 25 jaar UNESCO’. Vermeld hierbij je naam, telefoonnummer, wanneer én op welke UNESCO werelderfgoedlocatie de foto is gemaakt. Zorg ervoor dat je foto's van hoge kwaliteit en in hoge resolutie zijn, zodat de schoonheid van jouw werk volledig tot zijn recht komt. De voorwaarden zijn hieronder te lezen. 

  

De makers van de mooiste foto’s krijgen de mogelijkheid om zijn of haar werk te presenteren bij het Woudagemaal in Lemmer, waar het publiek vanaf november kan genieten van de 25 mooiste beelden van Werelds erfgoed.  

 

Op 5 december, de dag dat het Woudagemaal op de UNESCO Werelderfgoedlijst is gezet, zullen we de winnaar van de wedstrijd bekendmaken. 

De uiteindelijke winnaar, gekozen door het publiek ontvangt € 250,00 en een VIP arrangement voor 2 personen tijdens één van de draaidagen van het Woudagemaal in 2024 om zelf te ervaren waarom dit, nog steeds werkende stoomgemaal al 25 jaar op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het arrangement bestaat uit het bijwonen van het opstarten van de stoommachines, privérondleiding door één van de ruim 100 bevlogen vrijwilligers en een lunch met prachtig uitzicht over de baai van Lemmer en het IJsselmeer. 

 

Dit is een geweldige kans om je passie voor fotografie te delen, je werk aan een breed publiek te tonen en de betekenis van het UNESCO Werelderfgoed te vieren. Dus ga op ontdekkingstocht, laat je creativiteit de vrije loop en leg de pracht van ons Werelderfgoed vast! 

  

We kijken ernaar uit om jullie indrukwekkende inzendingen te ontvangen en samen een eerbetoon te brengen aan de unieke en onvervangbare gebouwen en gebieden die ons erfgoed vormen. 

  

 

Algemene voorwaarden fotowedstrijd: 

  

Organisator: 

1 De fotowedstrijd wordt georganiseerd door UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal (hierna "Organisator" genoemd). 

  

Deelname: 

2.1 De fotowedstrijd staat open voor zowel professionele als amateurfotografen. 

2.3 Medewerkers en directe familieleden van de Organisator zijn uitgesloten van deelname. 

  

Thema: 

3.1 Het thema van de fotowedstrijd is: “Verbeelden van Werelds erfgoed” 

3.2 De deelnemers moeten een originele foto insturen die past binnen het opgegeven thema. 

  

Inzendingen: 

4.1 Deelnemers kunnen hun foto('s) insturen via info@woudagemaal.nl ovv fotowedstrijd 25 jaar UNESCO 

4.2 Elke deelnemer kan maximaal 5 foto’s insturen; type JPG/JPEG 

4.3 De foto's moeten voldoen aan de volgende specificaties: grootte tussen 1 en 5 MB en mogen zowel liggend als staan gemaakt zijn. Foto’s van onvoldoende kwaliteit worden uitgesloten van deelname 

4.4 De inzendingen moeten uiterlijk op 1 oktober 2023 ontvangen zijn. 

  

Intellectuele eigendomsrechten: 

5.1 De deelnemers behouden het auteursrecht van hun ingezonden foto's. 

5.2 Het is de Organisator toegestaan rechtenvrij gebruik te maken van het verkregen beeld. 

5.3 De Organisator zal de foto's altijd vergezeld laten gaan van de naam van de fotograaf bij gebruik voor promotie- en publicatiedoeleinden. 

  

Jurering: 

6.1 De inzendingen worden beoordeeld door een jury van professionele fotografen en/of experts op basis van creativiteit, originaliteit, technische uitvoering en relevantie voor het thema. Hieruit volgen 25 mooiste beelden die vanaf november langs de toegangsweg naar het gemaal zullen worden geplaatst. De bezoekers van het gemaal in de maand november kunnen vervolgens een stem op zijn/haar favoriete foto uitbrengen. Uit deze stemmen zal een winnaar uitgekozen worden.   

6.2 De beslissingen van de jury zijn definitief en niet voor discussie vatbaar. 

 

Prijzen: 

7.1 De winnaar wordt bekendgemaakt op 5 december bij het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer. De winnaars worden op de hoogte gesteld via e-mail of telefonisch. 

7.2 De prijs is persoonlijk en niet overdraagbaar. Er is geen mogelijkheid tot het omwisselen van de prijs voor geld of andere producten. 

  

Publicatie van resultaten: 

Door deel te nemen aan de fotowedstrijd stemmen de deelnemers ermee in dat hun namen en de winnende foto's kunnen worden geplaatst bij het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal en op de website www.woudagemaal.nl