Arrangementen Woudagemaal

Combi-arrangement Fries museum

Voor de echte cultuurliefhebbers biedt het Woudagemaal in samenwerking met het Fries Museum een combi-arrangement. Ontvang 20% korting op een gecombineerd bezoek. Op vertoon van uw (gebruikte) entreeticket dat minder dan twee maanden oud is ontvangt u 20% korting op het entreebewijs van de andere bezienswaardigheid!

Meer informatie via info@woudagemaal.nl, telefoonnummer 0514-561814 of via het contactformulier.

Het Fries Museum

Het Fries Museum is gelegen in het hart van het centrum van onze Culturele Hoofdstad 2018; Leeuwarden. In het museum kunt u alles ontdekken over de elf Friese steden, het platteland, de haat-liefde verhouding met het water, de zoektocht naar het typische Friese en de plek van Friesland ten opzichte van de hele wereld. In het Fries Museum is er genoeg te zien en te doen en de tentoonstellingen variëren regelmatig. Ontdek Mata Hari aan de hand van de tentoonstelling ‘de mythe en het meisje’. Het is de grootste Mata Hari tentoonstelling ooit te zien en bevat persoonlijke bezittingen, foto’s, plakboeken, brieven en militaire dossiers. Ontdek het trieste lot van Mata Hari als mogelijke dubbelspionne!

In de tentoonstelling ‘Rijk van rotzooi’ waant u zich in het laboratorium van de Friese uitvinder Watse Gerritsma, wie twee eeuwen geleden al druk bezig was met recycling en het belang hiervan. Watse had enorm veel kennis van scheikunde, mede dankzij deze kennis bouwde de uitvinder in 1795 de eerste chemische fabriek van Nederland. Bezoek een van de vele tentoonstellingen of geniet van het werk van wereldberoemde kunstenaars. Of maak kennis met hongerkinderen die werden ondergebracht op het Friese platteland in het Fries Verzetsmuseum.

Bezoek een UNESCO Werelderfgoed én de Culturele Hoofdstad 2018 en ontvangt 20% korting! Bestel uw tickets online.