Informatie voor spreekbeurten en werkstukken

Regelmatig worden er werkstukken en spreekbeurten gehouden over het Woudagemaal. Wij bieden veel informatie voor het voortgezet onderwijs, het basisonderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs maar er is natuurlijk ook veel meer informatie te vinden op het internet. Er zijn bijvoorbeeld veel bronnen beschikbaar waarmee jij je eigen werkstuk of spreekbeurt kunt maken!

 

  • Het lesmateriaal dat je hier op onze website kunt vinden
  • Informatie op onze website over het gemaal
  • Wouda's Wiki
  • Een leeg PowerPoint format voor je spreekbeurt
  • Diverse boeken die te koop zijn in het bezoekerscentrum
  • Gratis foldermateriaal in het bezoekerscentrum
  • Websites over het Woudagemaal

 

Profiel- of sectorwerkstuk

Ben je op zoek naar een onderwerp voor je profiel- of sectorwerkstuk? Ook voor een profiel- of sectorwerkstuk is er voor het Woudagemaal veel informatie te vinden. We hebben alvast een aantal profielen en sectoren voor je op deze pagina geplaatst. Mocht je één van deze profielen/sectoren volgen, dan weet je gelijk dat je goed zit!

 

Profielen 

Volg je het profiel ‘Natuur & Techniek’, dan zit je goed!
Want in dit stappenplan kijken we vooral naar de technische kant van het Woudagemaal. Maar een deel van de onderwerpen en tips zijn ook geschikt voor de profielen ‘Economie & Maatschappij’ en ‘Cultuur & Maatschappij’.


Om je op weg te helpen: je kunt het Woudagemaal gebruiken als uniek voorbeeld van stoomkracht, werktuigbouwkunde en techniek, waterbeheer, architectuur, toeristische bezienswaardigheid, UNESCO werelderfgoed en meer!

 

Sectoren 

Volg je de sector ‘Techniek’, dan hebben we ook geschikt materiaal voor je! Namelijk, in dit stappenplan kijken we vooral naar de technische kant van het Woudagemaal. Daarnaast zijn en aantal onderwerpen en tips ook geschikt voor de sector economie. Door deze onderwerpen te gebruiken voor je sectorwerkstuk weet je in ieder geval zeker dat je genoeg informatie kunt vinden!

Om je op weg te helpen: je kunt het Woudagemaal gebruiken als uniek voorbeeld van stoomkracht, werktuigbouwkunde en techniek, waterbeheer, architectuur, toeristische bezienswaardigheid, UNESCO werelderfgoed en meer!

 

Downloads

Naast de links in bovenstaande tekst vind je hieronder links naar diverse downloads die je kunt gebruiken voor je profiel- of sectorwerkstuk.

 

Informatie voor sectorwerkstuk
Informatie voor profielwerkstuk

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.