Lesmateriaal onderbouw voortgezet onderwijs

Naast het feit dat een bezoek brengen aan het Woudagemaal ongelooflijk leuk is, is er ook super veel te leren over de oude stoommachine! Speciaal voor het opdoen van kennis over dit UNESCO Werelderfgoed bieden wij lesmateriaal voor jong en oud. Hierdoor kunnen de leerlingen het Woudagemaal op een leuke én leerzame manier beleven!

 

Lesmateriaal voor alle leeftijden

Voor de jongere kinderen hebben wij speciaal lesmateriaal voor de basisschool. Voor de oudere leerlingen vindt u hier allerlei lesmateriaal geschikt voor deze doelgroep. voor zowel de onderbouw als voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.

 

Inhoud lesmateriaal onderbouw

Het lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs bestaat uit onder andere een lesbrief, een aantal verschillende werkbladen (en bijbehorende antwoordbladen), bronmateriaal, een beeldbank en een powerpointformat. Dit laatste is natuurlijk erg geschikt voor wanneer het Woudagemaal als spreekbeurtonderwerp of profielwerkstuk gebruikt wordt.

 

Het lesmateriaal voor de onderbouw sluit erg goed aan bij de vakken aardrijkskunde en techniek in het leergebied mens en natuur. Daarnaast pas het lesmateriaal dat gericht is op de geschiedenis van het Woudagemaal natuurlijk erg goed binnen het leergebied mens en maatschappij.

 

Wij proberen het lesmateriaal zo goed mogelijk te laten aansluiten op de vakverdeling van het onderwijs. Mocht u hier ideeën over hebben over verbetering van het lesmateriaal, dan horen wij dat uiteraard graag! U kunt hiervoor contact met ons opnemen.

 

Het Woudagemaal als spreekbeurtonderwerp

Naast het aanbieden van lesmateriaal voor docenten op het voortgezet onderwijs, bieden wij ook materiaal voor de leerlingen. Vanwege de rijke en uitgebreide geschiedenis van het Woudagemaal is het gemaal erg geschikt als onderwerp voor een spreekbeurt of profielwerkstuk.

 

Voor deze spreekbeurten bestaat ons materiaal uit een beeldbank, een leeg PowerPoint-format en veel informatielinks.

 

De beeldbank bevat een aantal foto’s uit de geschiedenis van het gemaal. Deze kunnen worden gebruikt als ondersteuning tijdens de spreekbeurt. Vervolgens kan er een PowerPoint-format gedownload worden. Door deze te gebruiken komt je spreekbeurt helemaal in een stijl die goed past bij het Woudagemaal! Tot slot is er natuurlijk veel informatie nodig voor de spreekbeurt, en dit vind je op onze link-pagina. Hier linken wij naar de Wikipedia-pagina van het gemaal, het bezoekerscentrum en allerlei andere websites met informatie over het Woudagemaal. Zo zorg je ervoor dat je spreekbeurt zo compleet mogelijk is!