Bezoekinformatie voor docenten

Beste docent,

 

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie ter voorbereiding van een bezoek aan het Woudagemaal. Wilt u op de hoogte blijven van ons educatieve aanbod? Schrijf u dan nu in voor de educatieve nieuwsbrief of ontvang automatisch een uitnodiging voor onze docentendagen.

Kosten bezoek en reservering

Wij raden u aan om uw bezoek tijdig te plannen. U kunt per mail (info@woudagemaal.nl) of telefonisch (0514-561 814) een reservering plaatsen en de volgende informatie doorgeven: aantal leerlingen, aantal begeleiders, tijdstip, betaalwijze (aan de kassa of factuur).


Voorbereiding van het bezoek

Wij raden aan om met een groep van 20 leerlingen minimaal met twee begeleiders te komen; - Voer de introductieles uit. Zorg dat er maximaal twee dagen zitten tussen de introductieles en het bezoek; - Besteed aan het eind van de introductieles aandacht aan praktische afspraken met de leerlingen. Maak de leerlingen duidelijk dat ze op bezoek zijn bij werelderfgoed. U verwacht van hen dat ze hier voorzichtig mee omgaan en dat zij luisteren naar de rondleiders. Vertel leerlingen ook kort over de opzet van het bezoek. Verdeel de groep eventueel vast in kleine groepjes voor de speurtocht. Maak eventueel ook afspraken over het maken van foto’s. - Vervoer regelen: Als u met de bus komt, ontvangt de chauffeur een gratis kopje koffie tijdens het wachten.


Het bezoek aan het Woudagemaal

Uw bezoek begint in het bezoekerscentrum, meld u bij binnenkomst bij de balie. U wordt dan ontvangen door de rondleider. Het bezoek duurt 1,5 tot 3 uur en bestaat uit: bezoek aan bezoekerscentrum, rondleiding door het gemaal en desgewenst een speurtocht. In het bezoekerscentrum ontdekken de leerlingen alles over waterbeheer, de historie van het gemaal en stoomtechniek. Ook bekijken ze een spectaculaire 3d-film. Tijdens de rondleiding bezoeken de leerlingen onder andere het ketelhuis en de machinekamer. Met een speurtocht met vragen door het gemaal en het bezoekerscentrum breiden de leerlingen hun kennis over het gemaal nog verder uit. Voor leerlingen die de speurtocht succesvol uitvoeren ligt er een speciaal Wouda-certificaat klaar. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs gaan tijdens hun bezoek actief op zoek naar informatie voor hun onderzoeksopdracht. Gedurende het hele bezoek aan het gemaal bent u als docent verantwoordelijk voor uw leerlingen.

Deze website maakt gebruik van cookies
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Meer informatie