Docentenmiddag 8 maart 2017

Bent u docent? Geef u dan op voor de docentenmiddag van het Woudagemaal. Op deze middag presenteren we ons lesmateriaal voor PO, VO en MBO, en geven we u een indruk van de schoolreis- en excursiemogelijkheden. Ook kunt u onze nieuwe VR en AR tour Woudagemaal 360˚ zelf beleven!
 

Woudagemaal 360˚ - Ontdek de verborgen stoomtechniek!

De nieuwe app Woudagemaal 360˚ geeft bezoekers een unieke kijk op het Woudagemaal. Ze kunnen rondkijken met smartphone of -tablet en beleven het magistrale stoomgemaal met virtual reality. Ze zien de prachtig onderhouden techniek in werking, zoals het aansteken van de stoomketels, het op stoom zetten en het draaien van de stoommachines. Door speciale animaties wordt het onzichtbare zichtbaar: de binnenkant en werking van een stoomketel, de zuigers in een werkende stoommachine. Maar ook hoe bij regenval het waterpeil in de Friese boezem stijgt en daarmee de noodzaak van het inzetten van het Woudagemaal. Abstract wordt concreet, en daardoor begrijpelijk. De app is een prachtige aanvulling op het bestaande lesmateriaal voor basis, middelbaar en voortgezet onderwijs en MBO. Cultuur, techniek en waterbeheer komen er in samen. Het waterschap zet de tour ook in voor het opleiden van nieuwe medewerkers voor het Woudagemaal.

 

Gratis educatiemateriaal

Met het educatieve materiaal verdiepen uw leerlingen zich in verantwoord waterbeheer en de werking en historie van het Woudagemaal. Hoofdmachinist Jelle neemt de leerlingen mee op ontdekkingstocht met afwisselende opdrachten. De introductieles bereidt de leerlingen voor op een bezoek aan het gemaal. In de verwerkingsles blikken de leerlingen met een quiz en creatieve opdracht terug op het bezoek. Met het uitgebreide spreekbeurtpakket kunnen leerlingen ook individueel aan de slag.

U kunt het educatiemateriaal gratis downloaden als PDF via www.woudagemaal.nl/educatie

 

Programma 8 maart

14:00 uur Inloop en ontvangst in het bezoekerscentrum Woudagemaal
14:30 uur

Presentatie lesmaterialen en mogelijkheden Woudagemaal

Eyke Velema vertelt u hoe u uw klas kunt laten kennismaken met het Woudagemaal, het waterschapswerk en de beginselen van (stoom)techniek en waterbeheer.

14:40 uur Bekijken expositieruimte                
Hilda Boesjes- Beljon (directeur bezoekerscentrum) leidt u door de interactieve expositieruimte.
15:00 uur 3D film in bezoekerscentrum
15:15 uur VR an AR beleving Woudagemaal 360˚
16:00 uur Afsluiting

Aanmeldformulier docentenmiddag 8 maart 2017

Naam*
Geinteresseerd in informatie voor:
Naam en adres van de school
Telefoonnummer docent*
 
 
Vul hier niets in a.u.b.

Het Woudagemaal is geopend voor groepen uit het onderwijs voor een rondleiding in dit grootste, nog werkende stoomgemaal ter wereld. Het interactieve...

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.