Woudagemaal winkel

In onze winkel vindt u leuke boeken en artikelen. Kom gerust eens kijken!

 

Helaas hebben we op dit moment nog geen webshop, maar u kunt diverse artikelen bestellen door contact op te nemen via email of telefoon 0514-561814.

 

 

Uitgelichte artikelen:

 

Boek `Het Ir. D.F. Woudagemaal. Een levend werelderfgoedop stoom’ €29,95

 

Dit boek geeft een overzicht van de geschiedenis van het gemaal, waarbij veelaspecten van het Friese waterbeheer en de geschiedenis ervan ruim aan bodkomen. Verschillende auteurs hebben zich gebogen over dewaterstaatsgeschiedenis, de bouw van het Woudagemaal en de techniek erachter. Met zijn sobere maar verfijnde architectuur en de kenmerkendeschoorsteen is het Woudagemaal een opvallend element in het landschap.

De uitgave van het boek markeert de unieke positie die het Woudagemaalinneemt in het Friese waterbeheer, en maakt de historie van het gemaal vooreen breed publiek toegankelijk. Het boek is het vijfde in de reeksWerelderfgoederen in Nederland, dat wordt uitgegeven door de historischeuitgeverij Matrijs op initiatief van de Stichting Werelderfgoed.nl.

 Magazine ‘Raar Maar Waar - techniek in en rond het Woudagemaal’ €5,00 

Dit Doe- en beleefmagazine bevat verhalen van Stoffel Zandstra en illustraties van Wim Swart. Het is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

 Kinderboek Het Zwarte Koor
€7,50
Een prachtig verhaal van Stoffel Zandstra en illustraties van Wim Swart.

 

 

  • Al jaren zit er een grote aalscholverkolonie in de bomen bij de oude kolk van het stoomgemaal in Lemmer. Hun uitwerpselen hebben ervoor gezorgd dat het bos een spookachtige uitstraling heeft.
  • Tot 1969 werd het Woudagemaal nog op kolen gestookt. De stokers schepten de kolen in de ketels en daar werd je zwart van. Als ze na het werk zingend naar huis gingen zei men vroeger: ‘Kijk, daar gaat het zwarte koor.’
  • De naam van de oudste vakbond van machinisten en monteurs in de grond-, wegen- en waterbouw is ‘Het Zwarte Corps.’
  • In en rond het Ir. D.F. Woudagemaal vindt sinds 2013 jaarlijks in november de ‘Dag van het Zwarte Koor’ plaats.

    Deze gegevens zijn samengevoegd en vormen de basis voor dit boek: Het Zwarte Koor

 


 

DVD over het Woudagemaal - Monument tussen Water en Land €7,50

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.