Bezoekerscentrum Woudagemaal Lemmer

Beleef onze interactieve expositie, 3D cinema en koffie- en theeschenkerij in het bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Woudagemaal

In het bezoekerscentrum van het Woudagemaal vindt u alle informatie over het Woudagemaal. Het is een kennismakingspunt met het stoomgemaal. U kunt hier meer leren over de werking van de stoommachine en over het waterbeheer in Friesland. Het Woudagemaal is ideaal als dagje uit met het gezin, schoolreisje of bedrijfsuitje. Bent u op zoek naar een unieke vergaderlocatie? Ook daarvoor heeft het bezoekerscentrum uitstekende faciliteiten. Zelfs als unieke bruiloftslocatie kan het bezoekerscentrum worden ingezet. Neem contact met ons op voor meer informatie of bekijk op de website welke arrangementen we aanbieden!

 

Uniek UNESCO Werelderfgoed in Nederland

Wat uw reden tot bezoek ook is, het Woudagemaal is een uniek UNESCO Werelderfgoed in Nederland. In 1920 werd het stoomgemaal geopend, en in 1998 benoemd tot UNESCO Werelderfgoed. Een bijzondere status, er zijn maar 9 andere Werelderfgoederen in Nederland welke allemaal aan strenge eisen moeten voldoen om zich van een plek op de lijst te verzekeren. Op de Werelderfgoed status komen veel bezoekers uit Nederland en toeristen uit het buitenland af. Ook zij zijn net zo enthousiast over het gemaal wanneer ze de kracht van stoom en water beleefd hebben. Het Woudagemaal zorgt er bij regen en harde wind samen met het Hooglandgemaal bij Stavoren voor dat het water in de Friese boezem op peil blijft.

 

Openingstijden Woudagemaal

Van februari tot en met december is het Woudagemaal geopend. In de zomermaanden juli en augustus zijn wij iedere dag geopend, de maanden daarbuiten zijn wij gesloten op maandag. Bekijk voor uitgebreide openingstijden onze pagina, hier vindt u ook uitzonderingen zoals zon- en feestdagen. Wanneer het gemaal in werking is, kunt u het ook bezoeken. Vaak worden openingstijden dan aangepast. Kijk tijdens de draaidagen in onze agenda, hier worden de aangepaste openingstijden geplaatst. Zo bent u altijd zeker van een geslaagd bezoek. Plan uw bezoek eenvoudig door online tickets te bestellen in onze ticketshop!

 

Wanneer u Vriend wordt van het Woudagemaal bent u als eerste op de hoogte wanneer er draaidagen van het gemaal zijn, en ontvangt u alle andere updates omtrent het gemaal!

 

Woudagemaal rolstoel- & rollatorvriendelijk

Het bezoekerscentrum en ook het Woudagemaal zijn beide toegankelijk voor mindervaliden en beschikken over een invalidentoilet. Wilt u ons graag een bezoek brengen met een groep mensen waarvan één of meer personen gebruik maken van een rolstoel? Laat het ons weten, dan houden wij hier rekening mee, zodat uw bezoek soepel verloopt.