Woudagemaal audiotour

Woudagemaal audiotour

Het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal is een bijzondere beleving. Breng een bezoek aan het grootste nog functionerende stoomgemaal en kom alles te weten over de kracht van stoom en water. Leer over het Woudagemaal door gebruik te maken van de digitale audiotour. Onze audiotour is beschikbaar in maar liefst 10 verschillende talen, zoals Nederlands, Duits, Engels en Frysk! U kunt de audiotour beluisteren via onze app. De app en audiotour zijn uw persoonlijke gids tijdens uw bezoek aan het Woudagemaal. Zo mist u niets van het bijzondere stoomgemaal.

 

Het Woudagemaal is erg populair onder de Nederlandse en buitenlandse toeristen. Dit komt omdat het stoomgemaal het grootste functionerende stoomgemaal van de wereld is. Het stoomgemaal heeft als taak om overtollig water vanuit Friesland in de Zuiderzee en later het IJsselmeer te pompen. In 1966 kreeg het gemaal versterking door het elektrische Hooglandgemaal in Stavoren. Alleen bij extreem weer wordt het historische stoomgemaal nog ingezet om de grote hoeveelheid aan water in het IJsselmeer te pompen om het Friese land te beschermen.

 

Ontdek alles over het Woudagemaal dankzij de audiotour

Ontdek alle ins en outs van het Woudagemaal met de audiotour. Door middel van de persoonlijke  tour komt u alles over het Woudagemaal en de geschiedenis ervan te weten. De strijd tegen het water wordt al tientallen jaren ondersteund door het Woudagemaal, wat er voor zorgt dat het water in de Friese boezem op peil blijft. De audiotour leidt u door het stoomgemaal en het interactieve bezoekerscentrum waar u zelf de werking en de kracht van stoom en water kunt ervaren.

 

Om uw ervaring helemaal compleet te maken kunt u ook gebruik maken van de Woudagemaal 360° app! Deze app is gratis te downloaden in de Appstore of Googlestore. De app laat u het Woudagemaal zien en de informatie die bij bepaalde plekken in of rondom het gemaal hoort. Bent u al nieuwsgierig geworden? Download dan alvast de app en beleef het stoomgemaal op uw smartphone, tablet of in virtual reality. In deze app ziet u het gemaal in werking: het aansteken van de stoomketels, het op stoom zetten en het draaien van de stoommachines. Door de speciale animaties wordt het onzichtbare zichtbaar gemaakt. Bekijk de binnenkant, de werking en de zuigers in de werkende stoommachine. Leer hoe het waterpeil stijgt en wanneer de noodzaak er is om het Woudagemaal in te zetten. Ook deze app is beschikbaar in 11 verschillende talen. Nieuwsgierig? Neem dan snel een kijkje!

 

Beluister de audiotour in verschillende talen

De audiotour is beschikbaar in maar liefst tien verschillende talen: Nederlands, Frysk, Engels, Duits, Frans, Pools, Italiaans, Spaans, Chinees en Japans. Zo kunt u als toerist in eigen land of toerist uit het buitenland toch alles leren over het stoomgemaal. In alle talen komen de verschillende elementen van het gemaal compleet aan bod, het maakt dus niet uit welke taal u kiest. Of u nu als toerist in eigen land of vanuit het buitenland een bezoek aan het Woudagemaal brengt, dankzij de audiotour kan iedereen genieten van dit unieke Werelderfgoed! Neem gerust contact op voor meer informatie.