Faciliteiten bezoekerscentrum Woudagemaal

Verjaardagsfeest Woudagemaal

Verjaardagsfeest

Vier jouw feestje in het Ir. D.F. Woudagemaal! Ontdek in de ervaar- en belevingsexpositie hoe het stoomgemaal werkt en waarom het nog steeds nodig is! Er is een echte 3D film te bekijken! Zet jouw brilletje op en volg het verhaal van Jelle: lukt het hem om ervoor te zorgen dat Friesland niet onder water loopt? Help hoofdmachinist Jelle daarna in een speurtocht en doe de quiz. Heb je alle vragen goed, dan krijg je een echt diploma!

 

 

Kinderfeestje Jinne Alberda: "Jinne vond het echt geweldig en reuze interessant. Hij heeft een top middag gehad!"

 

Niet alleen kunnen de kinderen zich vermaken in de interactieve expositieruimte, maar ook ontmoeten ze hoofdmachinist Jelle aan de hand van de 3D-film ‘Stoom en Water’ in onze eigen bioscoop. Zet jouw brilletje op en volg het verhaal van Jelle: lukt het hem om ervoor te zorgen dat Friesland niet onder water loopt? Vervolgens krijgen de kinderen de kans om tot hulpmachinist benoemd te worden dankzij een spannende en uitdagende speurtocht. Tijdens deze speurtocht vraagt Jelle de kinderen hem te helpen met het oplossen van allerlei raadsels en quizvragen, welke natuurlijk betrekking hebben op het Woudagemaal.

Inhoud verjaardagsarrangement

  • Bezoek aan het Woudagemaal en bezoekerscentrum
  • Spannende 3D film
  • Speurtocht door expositieruimte
  • Glas drinken en een zakje chips
  • Aan te vullen met een knip- en bouwplaat

 

Het Woudagemaal is de perfecte locatie voor een verjaardags- of een kinderfeest. Bezorg jezelf en je vriendjes en vriendinnetjes een onvergetelijke dag! Voor reserveringen kunt u contact met ons opnemen of bel naar 0514-561814.

 

Verjaardagsarrangement bij het Woudagemaal

Het Ir. D.F. Woudagemaal is het grootste, nog werkende stoomgemaal ter wereld en werd in 1920 geopend door Koningin Wilhelmina. Tot op de dag van vandaag speelt het gemaal nog steeds een cruciale rol binnen de Friese waterhuishouding, zoals bij een extreem hoog waterpeil door hevige regenval of door een aanhoudende storm. Sinds 1998 mag het Woudagemaal zich rekenen tot een van de tien UNESCO werelderfgoederen in Nederland. Naast een notatie op de werelderfgoedlijst behoort het Woudagemaal ook tot de top 100 der Nederlandse rijksmonumenten. Bezoek dit bijzondere Werelderfgoed!