Arrangementen Woudagemaal

Stoomarrangement SS Maarten

Het Woudagemaal biedt bezoekers de mogelijkheid om onder stoom in de baai van Lemmer te varen met een uniek uitzicht op het Woudagemaal. Tijdens dit groepsarrangement brengt u een bezoek inclusief rondleiding aan het Woudagemaal. Voorafgaand of na afloop van de rondleiding maakt u een rondvaart op de monumentale stoomsleepboot de SS Maarten.

De SS Maarten is een monumentale Nederlandse stoomsleper, die in 1926 door de Dordrechtse  sleepbootrederij Gebroeders Bos als “Cor Adri”  in de vaart is gebracht. Rond 1940 heeft de Amsterdamse  rederij D. van Zwol de Maarten geëxploiteerd onder de naam “Holland”. Na nog een aantal eigenaren en naamsveranderingen is de boot in 1980 eigendom geworden van de huidige stichting. Van de enorme vloot van stoomslepers uit de eerste helft van de vorige eeuw varen er momenteel nog maar een stuk of 15 in gerestaureerde staat.

 

Het arrangement

Het stoomarrangement is uitsluitend vooraf te reserveren en vanaf een groep van vier personen. De SS Maarten kan maximaal 40 passagiers vervoeren en vertrekt vanaf de Willemskade in Lemmer. Het stoomarrangement is in de periodes mei (week 19, 8-14 mei), juli (week 29, 17 tot en met 23 juli) en september (week 37, 11 tot en met 17 september) te boeken. Voor meer informatie en reserveringen kunt u contact opnemen met het bezoekerscentrum Woudagemaal.

 
De kosten van het arrangement bedragen  € 22,50,--.  euro per persoon. Inclusief een kopje koffie en exclusief kosten voor parkeren. Het arrangement kan worden uitgebreid met extra’s; zoals een lunch (pakket), een traktatie bij de koffie, een fotografen gids, een kapiteins ervaring om te mogen sturen, een machinisten beleving .

 

Arrangement 1:

10.30 uur :  Ontvangst met koffie aan boord van de stoomboot
11.00 uur:  Afvaart Willemskade voor een vaartocht onder stoom op het IJsselmeer door de baai van Lemmer, met het Woudagemaal  als markant silhouet op de Friese kustlijn.
13.00 uur :  Terugkeer Willemskade en ontschepen. Op eigen gelegenheid naar het Woudagemaal voor het vervolg bezoek.
14.00 uur:  Ontvangst in het bezoekerscentrum van het Ir. D.F. Woudagemaal. Gevolgd door een rondleiding door bezoekerscentrum en stoomgemaal. Onderdeel van de tour is een korte  3D film waarin het gemaal wordt opgestart.
16.00 uur:  Aankomst Panoramazaal einde arrangement

 

Arrangement 2:

11.00 uur: Ontvangst in het bezoekerscentrum van het Ir. D.F. Woudagemaal met koffie gevolgd door een rondleiding door bezoekerscentrum en stoomgemaal.
Onderdeel van de tour is een korte 3D film waarin het gemaal wordt opgestart.
13.30 uur: Op eigen gelegenheid naar de stoomsleepboot Maarten aan de Willemskade
14.00 uur: Afvaart Willemskade voor een vaartocht onder stoom op het IJsselmeer door de baai van   Lemmer, met het Woudagemaal als markant silhouet op de Friese kustlijn
16.00 uur:  Aankomst Willemskade , ontschepen en einde arrangement

 

Parkeermogelijkheid
Parkeeraccomodatie voor de Maarten aan de Willemskade: Er bestaat een mogelijkheid om op een parkeerterrein aan de Binnenhaven 1 a de auto te parkeren tegen een vergoeding van €  1,- (ter plaatse te voldoen).
Parkeeraccomodatie Woudagemaal: Direct bij het verlaten van de N359 aan uw rechterhand of nabij het bezoekerscentrum Woudagemaal (gratis).

 

Kledingadvies
Het varen met de stoomsleper is een buitenevenement en vraagt van de deelnemers daarop aangepaste kleding. Bij storm en zware regenbuien of onweer kan de kapitein beslissen om niet uit te varen in verband met de veiligheid en welzijn van de gasten.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.