Combi arrangement van zoet naar zout Ir. D. F. Woudagemaal

Van Zoet naar Zout combi-arrangement

Op zoek naar een leuke dag uit vol met natuur en cultuur? Combineer dan een bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center met een bezoek aan het UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer, het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld. Ook als het gemaal niet in werking is, is het Woudagemaal een leuke dag uit voor jong en oud. Een bezoek aan het Woudagemaal begint in het naastgelegen bezoekerscentrum. Geniet hier van een heerlijke kop koffie of thee met een stuk echte Friese oranjekoek. Leer over de rijke historie en de werking van het Woudagemaal, laat u rondleiden door één van de enthousiaste vrijwilligers en bekijk de 3D film. Ook is er een tien-talige audiotour beschikbaar voor onze buitenlandse gasten, waarmee bezoekers tijdens de rondleiding in hun eigen taal de verschillende onderdelen van het gemaal kunnen beleven. Of beleef het gemaal in virtual reality met de 360° app, die in 11 talen wordt aangeboden. 

 

Na een bezoek aan het Woudagemaal reist u door naar het Afsluitdijk Wadden Center. Ontdekken, beleven & genieten, dit zijn de sleutelwoorden van het Afsluitdijk Wadden Center. Met de aanleg van de Afsluitdijk heeft Nederland geschiedenis geschreven, met het bedwingen van het water en het veranderen van zout water in zoet water. Op deze prachtige dijk, welke wereldberoemd te noemen is, staat ons Center. De expositie in het Center biedt een ontdekkingsreis in de rijke geschiedenis van de Afsluitdijk en de huidige en toekomstige werkzaamheden aan de dijk volg je hier op de voet. Start uw bezoek met een heerlijke lunch in restaurant “Skom” en bezoek daarna onze interactieve beleefexpositie en de Aquavista show. Vlieg mee met de Grutto over het prachtige Friese landschap, een tocht die u bijblijft.  Nog geen genoeg gehad van de mooie Friese omgeving? Beleef en geniet dan op ons dak van het zoete IJsselmeer en de zoute Waddenzee in volle glorie.

 

Dagindeling:

UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal

10.00 uur tot 12.00 uur               

  • Koffie (2x) met Friese oranjekoek
  • 3D film
  • Expositieruimte
  • Rondleiding door het Woudagemaal(voor de buitenlandse gasten incl. audiotour)

 

Afsluitdijk Wadden Center/Restaurant SKOM

12.45 uur tot 13.30 uur               

  • Lunch in restaurant Skom (3 belegde broodjes, waaronder een krentenbol, fruit, melk/karnemelk)

 

Afsluitdijk Wadden Center

13.30 uur tot 15.00 uur              

  • Bezoek Expositie op eigen gelegenheid (met 2Discover app)
  • Bezoek Aquavista

 

Totaal

€ 28,50 per persoon voor de Nederlandse gasten

€ 33,50 per persoon voor de Internationale gasten

 

Voor reserveren kunt u terecht bij het Afsluitdijk Wadden Center of bij het Woudagemaal. Tijden zijn een richtlijn en kunnen in overleg aangepast worden. Voor het arrangement geldt dat u het aantal deelnemers tot 5 werkdagen van tevoren kunt wijzigen. Daarna berekenen we het aantal dat is doorgegeven. Het arrangement is op basis van eigen vervoer en prijswijzigingen voorbehouden.

 

Beide locaties zijn rolstoeltoegankelijk.

 

Prijs arrangement geldt vanaf 2019

 

foto AWC: Ruben van Vliet