Arrangement op karakter Ir. D. F. Woudagemaal

Combi-arrangement Op Karakter

Het groepsarrangement ‘Op Karakter’ biedt een prachtige dagtocht door de zuidwesthoek van Friesland. Beleef een dag vol cultuur, historie en bezienswaardigheden met tussendoor een heerlijke lunch!

 

Het arrangement bestaat uit:

  • 10.00 uur Ir. D. F. Woudagemaal Lemmer
    Ontvangst met 2x koffie en oranjekoek. Daarna krijgt u een rondleiding door het bijzondere bakstenen gebouw van UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal dat strak en sober van karakter is.
  • 12.30 uur It Pottebakkershûs Workum
    Als lunch geniet u van een Friese Koffietafel met soep, kroket, div. broodsoorten waaronder suikerbrood met koffie, thee en melk. Tevens is er tijd om de expositieruimte in het karakteristieke pand van It Pottebakkershûs en het oude centrum te bezoeken.
  • 14.15 uur Sonnema Berenburg Bolsward
    Ontvangst voor de rondleiding in het ‘op karakter’-proeflokaal met een kopje koffie of thee en Fryske dúmkes. Een interessante film over Sonnema Berenburg en Friesland wordt vervolgens vertoond. Daarna wordt de productiehal bezocht en kunt u een kruiden-expositie bekijken. In het proeflokaal volgt een gezellige proeverij met wat lekkers erbij. Tot besluit is er vrijblijvend de mogelijkheid om de in het museum aanwezige Sonnema-winkel te bezoeken.
  • Einde dagtocht rond 16.00 uur.

 

Dit groepsarrangement kunt u reserveren vanaf 15 personen.

De kosten bedragen € 33,50 per persoon.

 

Voor reservering kunt u terecht bij één van de andere bedrijven. Tijden zijn een richtlijn en kunnen in overleg aangepast worden. Voor het arrangement geldt dat u het aantal deelnemers tot 2 dagen van tevoren kunt wijzigen. Daarna wordt in ieder geval het minimale aantal berekend dat is doorgegeven (dit i.v.m. catering). Het arrangement is op basis van eigen vervoer en prijswijzigingen voorbehouden. Prijs arrangement is geldig t/m 31 december 2019.

 

Ir. D.F. Woudagemaal - Lemmer

Ontdek het UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer. Het Woudagemaal is het grootste, nog functionerende stoomgemaal ter wereld. Bij extreem hoogwater wordt het historische stoomgemaal nog altijd ingezet om het teveel aan water in het IJsselmeer te lozen.  U krijgt een rondleiding door het bijzondere bakstenen gebouw van UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal dat strak en sober van karakter is.

Restaurant It Pottebakkerhûs - Workum

Bezoek de expositieruimte in het karakteristieke pand van It Pottebakkershus.  In de lange gang bevinden zich vitrines vol prachtige keramiek van lokale kunstenaars. Dit aardewerk ging in vroegere tijden de hele wereld over. Schippers uit Workum namen het aardewerk mee tijdens hun reizen. Begin 19e eeuw waren er ruim 20 pottenbakkers werkzaam in verschillende pottenbakkersfabrieken in Workum. Door de opkomst van goedkopere porselein raakte het echte aardewerk uit de gratie. Daardoor dreigde de ambacht uit Workum te verdwijnen. 

 

In Workum zijn er nog twee pottenbakkers te vinden. Zij exposeren hun werk in de vitrines die u in de gang van It Pottebakkershûs tegenkomt. Hun werk wordt hier verkocht. Ook Jopie Huisman heeft in zijn jonge jaren geprobeerd zijn fortuin te maken met het beschilderen van Workumer aardewerk. Of dit gelukt is, kunt u gaan bekijken in de expositieruimte boven dit restaurant.

 

Sonnema Berenburg - Bolsward

Sonnema Berenburg Bolsward biedt een rijke geschiedenis. Hier wordt u meegenomen door de geschiedenis van Sonnema en wordt het direct duidelijk waarom Sonnema zo’n bijzondere drank is. De rondleiding in het ‘op karakter’-proeflokaal bestaat onder andere uit een brand movie, kijkje op de kruidenzolder en een rondleiding in de Sonnema bottelarij. Na afloop mag er uiteraard ook even geproefd worden!