Combi arrangement Fries Scheepsvaart Museum | Ir. D. F. Woudagemaal

Combi-arrangement Fries Scheepvaart Museum

Water is in Friesland erg belangrijk. Boeren hebben belang bij een goed beheer van het waterpeil. Wanneer het teveel regent, regelt het Woudagemaal de afvoer van het overtollige water. En wanneer het land te droog is, moet er niet teveel water uitstromen. Water is niet alleen voor boeren van groot belang, maar ook voor de scheepvaart. De Friese meren en kanalen, die nu vooral door de recreatievaart worden gebruikt, functioneerden vroeger als de snelwegen van Friesland. Vrijwel al het vervoer van goederen en mensen ging over het water, omdat de onverharde landwegen het grootste deel van het jaar te drassig waren om er met karren en koetsen over heen te rijden.

 

Voor schippers van skûtsjes, beurtschepen en trekschuiten was het erg belangrijk dat er genoeg water was om op te varen. Bij te laag water loopt een schip vast en bij te hoog water worden vaste bruggen lastige obstakels. Ook schippers hebben veel belang bij voldoende water om op te kunnen varen. Zo zijn het Woudagemaal en het Friese Scheepvaart Museum onafscheidelijk met elkaar verbonden.

 

Inhoud combi-arrangement 

U wordt ontvangen in het Bezoekerscentrum Ir. D.F. Woudagemaal met koffie/thee en oranjekoek. Vervolgens krijgt u door middel van een 3d-film, expositieruimte en rondleiding door het gemaal een indruk van de Kathedraal van Stoom en zijn techniek.

 

Na een lunch in het bezoekerscentrum vertrekt u naar het Fries Scheepvaartmuseum. Aan de hand van een gratis audiotour worden hier de verhalen verteld over de Friese binnenvaart, maar ook over de scheepvaart op zee en over het vervoer over bevroren water met schaatsen en sleden.

 

Kosten voor het arrangement zijn € 36,50 per persoon.

 

Het arrangement bestaat uit:

 

  • Entree Woudagemaal, 2x koffie/thee met oranjekoek
  • Luxe sleutelhanger (met afbeelding Woudagemaal)
  • Basis lunch, bestaande uit: soep, broodje ham, broodje kaas, melk en karnemelk
  • Gratis audiotour en één consumptie (Fries Scheepvaartmuseum)

 

Boeken van dit arrangement kan via info@woudagemaal.nl