Arrangementen Woudagemaal

Combi-arrangement Fries museum

Voor de echte cultuurliefhebbers biedt het Woudagemaal in samenwerking met het Fries Museum een combi-arrangement. Ontvang 20% korting op een gecombineerd bezoek. Op vertoon van uw (gebruikte) entreeticket dat minder dan twee maanden oud is ontvangt u 20% korting op het entreebewijs van de andere bezienswaardigheid!

Het Fries Museum is gelegen in het hart van het centrum van onze Culturele Hoofdstad 2018; Leeuwarden. In het museum kunt u alles ontdekken over de elf Friese steden, het platteland, de haat-liefde verhouding met het water, de zoektocht naar het typische Friese en de plek van Friesland ten opzichte van de hele wereld. In het Fries Museum is er genoeg te zien en te doen en de tentoonstellingen variëren regelmatig. Ontdek Mata Hari aan de hand van de tentoonstelling ‘de mythe en het meisje’. Het is de grootste Mata Hari tentoonstelling ooit te zien en bevat persoonlijke bezittingen, foto’s, plakboeken, brieven en militaire dossiers. Ontdek het trieste lot van Mata Hari als mogelijke dubbelspionne!

In de tentoonstelling ‘Rijk van rotzooi’ waant u zich in het laboratorium van de Friese uitvinder Watse Gerritsma, wie twee eeuwen geleden al druk bezig was met recycling en het belang hiervan. Watse had enorm veel kennis van scheikunde, mede dankzij deze kennis bouwde de uitvinder in 1795 de eerste chemische fabriek van Nederland. Bezoek een van de vele tentoonstellingen of geniet van het werk van wereldberoemde kunstenaars. Of maak kennis met hongerkinderen die werden ondergebracht op het Friese platteland in het Fries Verzetsmuseum.

Bezoek een UNESCO Werelderfgoed én de Culturele Hoofdstad 2018 en ontvangt 20% korting! Bestel uw tickets online.

 

 

WERELDERGFOED WOUDAGEMAAL

Sinds 1998 staat het Ir. D.F. Woudagemaal op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het Woudagemaal mag zich rekenen tot een van de tien Werelderfgoederen in Nederland. Dat het Woudagemaal benoemd is tot Werelderfgoed heeft onder andere te maken met de universele waarden van UNESCO en de belangrijke rol die het gemaal speelt binnen de Friese waterhuishouding. Het stoomgemaal wordt namelijk gebruikt om het Hooglandgemaal bij te staan wanneer deze onvoldoende capaciteit dreigt te hebben. De unieke combinatie van stoom en water dat gebruikt wordt voor de werking en aandrijving van het gemaal én de omvang van het imposante gebouw behoorden tot de belangrijkste redenen voor een plek op de werelderfgoedlijst.

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.