Combi arrangement Fries Museum | Ir. D. F. Woudagemaal

Combi-arrangement Fries museum

Voor de echte cultuurliefhebbers biedt het Woudagemaal in samenwerking met het Fries Museum een combi-arrangement. Ontvang 20% korting op een gecombineerd bezoek. Op vertoon van uw (gebruikte) entreeticket dat minder dan twee maanden oud is ontvangt u 20% korting op het entreebewijs van de andere bezienswaardigheid!

Meer informatie via info@woudagemaal.nl, telefoonnummer 0514-561814 of via het contactformulier.

Het Fries Museum

Het Fries Museum is gelegen in het hart van het centrum van onze Culturele Hoofdstad 2018; Leeuwarden. In het museum kunt u alles ontdekken over de elf Friese steden, het platteland, de haat-liefde verhouding met het water, de zoektocht naar het typische Friese en de plek van Friesland ten opzichte van de hele wereld. In het Fries Museum is er genoeg te zien en te doen en de tentoonstellingen variëren regelmatig.

 

Het Fries Museum heeft een rijke geschiedenis van bijna 190 jaar. In 2013 werd het Fries Museum in een nieuw jasje gestoken, het eerste compleet nieuw gebouwde museum van de 21ste eeuw. Het museum heeft een rijke collectie, organiseert diverse tentoonstellingen en heeft een uitgebreid activiteitenprogramma. Tijdens de rondleiding vertelt de museumgids u meer over de kunstwerken uit één of meer actuele tentoonstellingen naar keuze.

 

Ontmoet de bewoners van Friesland in de jaren 1940 – 1945 in het Fries Verzetsmuseum. Dit is een onderdeel van het Fries Museum. De Friezen vertellen hoe zij de oorlog op het platteland beleefden. Het Fries Verzetsmuseum vertelt u de verhalen die raken, confronteren en u aan het denken zetten. Tijdens de tentoonstelling ervaart u hoe de Tweede Wereldoorlog in Friesland werd en wordt beleefd. Ooggetuigen en voorwerpen met een persoonlijk verhaal brengen de oorlog heel dichtbij. Centraal hierbij staan de onderwerpen als de luchtoorlog boven Friesland, het verzet tegen de bezetter, het onderduiken en de spectaculaire overval van het Friese verzet op het Huis van Bewaring Leeuwarden.

 

Laat plezier en ontmoeting met de echte objecten samenkomen tijdens een bezoek aan het Fries Museum. Dat maakt het Fries Museum ook voor kinderen en jongeren een unieke beleving. Zo laat het museum de kids de wereld om hen heen met andere ogen bekijken. Een museum dat inspireert!

 

Bezoek een UNESCO Werelderfgoed én de Culturele Hoofdstad 2018 en ontvangt 20% korting! Bestel uw tickets online.