Woudagemaalloop

15-6-2023 16:00 tot 21:30

Op donderdag 15 juni 2023 wordt de 9de Woudagemaalloop en kidsrun georganiseerd. Hardlopen is niet alleen voor grote mensen, maar ook voor kinderen ontzettend leuk. Daarom is er voorafgaand aan de Woudagemaalloop de JUMBO kidsrun

 

De Jumbo kidsrun start met een warming-up om 16.15 uur op de IJsbaan van Lemmer en is voor alle kinderen van de basisschool. Deelname aan de kidsrun kost 3 euro en is alleen met voorinschrijving. De gelopen tijd is later terug te lezen op de website van de Woudagemaalloop. 

 

Groep 1-2 (1 rondje ijsbaan) start 16.30 uur

Groep 3-4 (2 rondjes ijsbaan) start 16.40 uur

Groep 5-6 (3 rondjes ijsbaan) start 16.50 uur

Groep 7-8 (4 rondjes ijsbaan) start 17.00 uur

 

De Woudagemaalloop voor volwassenen begint om 19.30 uur en is 5 of 10 km lang. De start is vlak naast de beachclub. De route is 5 kilometer en wordt dus 1 of 2 keer afgelegd. Deze unieke route voert je langs (maar niet over) het strand, over asfaltpaden, langs het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal, over de ijsselmeerdijk en om het Woudagemaal heen. De route is dus gedeeltelijk verhard en onverhard. Natuurlijk staat onderweg een drinkpost met water. Een gedeelte van de route is normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek en wordt speciaal voor de Woudagemaalloop opengesteld. Een unieke kans om een prachtige route met weinig verkeer te rennen.

 

De finish vindt ook plaats bij de Beachclub. Hier verwelkomt de omroeper je met muziek en staat er drinken klaar. 

 

Klik hier om in te schrijven voor de 9de Woudagemaalloop

 

Dit jaar steunt de Woudagemaalloop de Paulien van Deutekom Foundation. Bestel bij je inschrijving een colsjaaltje of doe een donatie en steun hiermee onderzoek naar longkanker.