Bekijk onze agenda | Ir. D. F. Woudagemaal

Bezoek het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld

Vaderdag

16-6-2019 13:00 tot 17:00

Laat een originele foto van je vader, opa, schoonvader of vaderlijk figuur maken op Vaderdag tijdens een bezoek aan het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal in Lemmer. En laat u rondleiden door één van onze ruim honderd enthousiaste vrijwilligers op deze speciale dag. We zijn op zondag 16 juni, tussen 13.00 en 17.00 uur geopend.

 

 

Een bezoek aan het gemaal begint in het naast het gemaal gelegen moderne bezoekerscentrum, voorzien van een 3D filmzaal en een interactieve expositieruimte. Hier beleven jong en oud de immense kracht van stoom en water! In het bezoekerscentrum ontdek je hoe het stoomgemaal functioneert en waarom het gemaal door UNESCO is erkend als van een uitzonderlijke universele waarde.  In de 3D film wordt onder andere getoond hoe het gemaal onder stoom wordt gebracht.


De koffie- en theeschenkerij in de Panoramazaal biedt een spectaculair uitzicht over de baai van Lemmer en  het IJsselmeer en is dè plek om Friesland op haar mooist te bekijken onder het genot van een kop koffie of thee.