STOOMLAB

18-4-2022 13:00 tot 17:00

De middag van Tweede Paasdag staat helemaal in het teken van stoom! Van een stoomlocomobiel tot miniatuur stoommachientjes, je vindt ze in Lemmer. Kom vanaf 13:00 uur naar het bezoekerscentrum Woudagemaal voor het Stoomlab en ervaar hoe het is om stoommachinist te zijn! Met de miniatuur stoommachines kun je zelf stoom maken en zien hoe deze stoom zorgt voor kracht en de machine in beweging zet. Je krijgt uitleg van één van onze vrijwilligers en mag daarna zelf een echte miniatuurstoommachine bedienen. Of kom knutselen in ’t stoomlokaal en maak je eigen pop pop bootje.

 

Een avontuur waarbij de handen uit de mouwen worden gestoken! Hoogtepunt is natuurlijk een kijkje in het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld! Of help je liever Jelle, onze hoofdmachinist? Doe dan mee met de actieve speurtocht door het bezoekerscentrum en gemaal. Deze speurtocht kun je samen of alleen doen. Als trouwe hulpmachinist ontvang je na inlevering van de speurtocht een mooi diploma voor mee naar huis.

 

E-Shuttle

Als bezoeker kun je jouw auto op de parkeerplaats bij het Woudagemaal parkeren en meerijden met de eco shuttle naar het gemaal. De shuttle is voor iedereen een leuk en gezellig begin van het bezoek aan het historische gemaal.

 

Koop nu alvast tickets voor 18 april via https://tickets.woudagemaal.nl/nl/tickets