Schilderwedstrijd voor volwassenen

22-10-2021 10:00 tot 17:00

Het is op 7 oktober van dit jaar precies een eeuw + 1 jaar geleden dat het Ir. D.F. Woudagemaal werd geopend door Koningin Wilhelmina. Het stoomgemaal diende destijds om het overtollig water tegen te gaan. Zo pompte het Woudagemaal het water vanuit Friesland in de Zuiderzee en later het IJsselmeer. De stoommachines hebben 6 uren de tijd nodig om op stoom te komen en op volle toeren te draaien. Wanneer het gemaal op stoom is kan het gemaal per dag 6 miljoen m3 wegpompen. Dit staat gelijk aan de halve inhoud van het Sneekermeer. Tot op de dag van vandaag speelt het Woudagemaal, eigendom van Wetterskip Fryslân, een cruciale rol binnen de Friese waterhuishouding!

 

Sinds 1998 mag het Woudagemaal zich ook rekenen tot één van de twaalf UNESCO Werelderfgoederen in Nederland. Reden temeer om het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld centraal te stellen. Een speciale dag, geheel in het teken van de Kathedraal van Stoom, als afsluiter van het jubileumjaar.

 

Wij zijn voor deze dag (vrijdag 22 oktober) op zoek naar amateur kunstenaars die in 1 dag een schilderij willen maken van het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal.  

 

De kunstwerken zullen door een professionele jury worden beoordeeld en ontvangen een leuke prijs. Uiteraard zouden we het leuk vinden als we de schilderijen de rest van het jaar en in 2022 mogen tentoonstellen.

 

Je kunt je hiervoor nu opgeven via info@woudagemaal.nl ovv schilderwedstrijd Woudagemaal (graag uiterlijk opgeven voor 15 oktober)

Extra informatie:

  • Datum is vrijdag 22 oktober 2021
  • Deelname is kosteloos
  • Tijd: 10.00 uur – 15.30 uur (prijsuitreiking om circa 16.30 uur)
  • Voor elke deelnemer is er een lunchpakket en 4 consumptiemunten
  • Eigen materiaal en schildersezel meenemen
  • Bij slecht weer is er de mogelijkheid om in het gemaal, stoomlokaal of bezoekerscentrum te werken (afbeeldingen Woudagemaal zijn beschikbaar)
  • Maximaal aantal deelnemers is 15 personen

 

Eea onder voorbehoud voor als het gemaal moet draaien ivm weersomstandigheden

 

UPDATE:

INMIDDELS HEBBEN 15 AMATEURKUNSTENAARS ZICH AANGEMELD VOOR DEZE WEDSTRIJD. MOCHTEN ER NOG MEER AANMELDINGEN KOMEN, DAN ZETTEN WIJ DIEGENE OP DE RESERVELIJST.