Luister naar het verleden, heden en toekomst van het Woudagemaal - Onze 25-delige Jubileum Podcast!

5-12-2023

 

Stemmen, verhalen en herinneringen die leven in het Woudagemaal

 

Op 5 december 2023, precies 25 jaar geleden, ontving het Woudagemaal de prestigieuze status van UNESCO Werelderfgoed. Om deze mijlpaal te vieren en het rijke erfgoed van het gemaal te verkennen, hebben we een speciale jubileumtraktatie voor jullie - onze 25-delige podcastserie!

 

Wat kun je verwachten

 

In deze podcastreeks komen mensen aan het woord die een bijzondere band hebben met het Woudagemaal. Van bezoekers die getuige waren van zijn majestueuze werking tot kinderen uit de buurt die opgroeiden naast dit icoon van waterbeheer. Van toegewijde vrijwilligers die het gemaal levend houden tot bekende gezichten uit Lemmer die hun herinneringen en verhalen delen.

 

Verbinding door verhalen

 

De podcast is een reis door de tijd, gezien vanuit verschillende oogpunten. En legt de verbinding tussen generaties en delen van de gemeenschap. Want het Woudagemaal is niet alleen van ons, maar van toekomstige generaties. Onze podcast is een eerbetoon aan het behoud van dit erfgoed en een manier om de rijke geschiedenis door te geven aan de generaties die nog komen.

 

Een gedenkwaardige line-up

 

Het zijn er te veel om allemaal op te noemen, maar we lichten graag een tipje van sluier op:

 

  • De kleinzoon van ingenieur Wouda, die de visie het Woudagemaal tot leven bracht.
  • De dijkgraaf, Luzette Kroon, die het belang van het gemaal in het hedendaagse waterbeheer belicht.
  • En nog veel meer inspirerende stemmen en verhalen die het hart van het Woudagemaal laten kloppen.

 

Lancering op 5 december 2023

 

Onze jubileum podcastserie gaat van start op de exacte dag waarop het Woudagemaal 25 jaar geleden tot UNESCO Werelderfgoed werd gekroond. Mis deze bijzondere gelegenheid niet om het verleden, heden en de toekomst van het Woudagemaal te verkennen via de stemmen van degenen die het gemaal als beste kennen. Daarna volgt iedere week op dinsdag een nieuwe aflevering in de podcastserie.

 

Blijf op de hoogte van de lancering en volg ons op onze diverse kanalen om de eerste aflevering niet te missen.

 

25 jaar UNESCO Werelderfgoed - 25 stemmen die het verhaal vertellen. Kom en luister naar onze jubileum podcastserie 'Stoomverhalen'!