Kinderactiviteiten op donderdag 4 mei

4-5-2023 10:30 tot 16:00

Het Woudagemaal in Lemmer is in de meivakantie een perfect uitje voor jong en oud. Alleen de prachtige locatie is al de moeite waard, die al bijna 25 jaar op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Op donderdag 4 mei organiseert het Woudagemaal diverse waterspelletjes, demonstratie stoommachientjes, waterproefjes en speciale kinderrondleidingen. De activiteiten starten om 10.30 uur en zijn gratis bij betaling entree.

 

Een bezoek aan het Woudagemaal begint in het naastgelegen moderne bezoekerscentrum. De interactieve expositie vertelt jong en oud het verhaal van het Friese waterbeheer en de gevolgen van de klimaatverandering. Ontdek bij de puzzeltafel welke duurzame en klimaatbestendige keuzes je zelf kunt maken. En beleef met de VR-bril het Woudagemaal van binnenuit. In de panoramazaal van het bezoekerscentrum heb je een prachtig uitzicht over de baai van Lemmer en het IJsselmeer.

 

Vanuit het bezoekerscentrum verzorgt een gids rondleidingen door het gemaal met zijn majestueuze machinehal en aangrenzende ketelhuis.

 

Koop nu je ticket via https://bit.ly/3Lvg7Us of aan de kassa.