Bekijk onze agenda | Ir. D. F. Woudagemaal

Bezoek het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld

Jarige schoorsteen Woudagemaal

7-8-2019 10:00 tot 17:00

Deze dag staat helemaal in het teken van de schoorsteen. Amateur kunstenaars zijn deze dag van harte welkom om in 1 dag een schilderij te maken met de schoorsteen als middelpunt. Je kunt je hiervoor nu al opgeven via info@woudagemaal.nl. De kunstwerken zullen door een professionele jury worden beoordeeld en de mooiste stukken zullen worden tentoonstelt in 2020 bij het UNESCO Werelderfgoed in Lemmer.

Voor de kinderen is er deze dag een knutseltafel aanwezig om met afvalmateriaal een ‘nieuwe’ schoorsteen te maken. Tevens dagen wij kinderen tot en met 12 jaar uit om een bouwplaat van de schoorsteen bij het, naast het gemaal gelegen, bezoekerscentrum op te halen en die voor 7 augustus weer gekleurd en versierd in te leveren. Uiteraard levert dit een leuke prijs op.

 

Als afsluiting van deze dag zal Pierre Geelen, zoon van de bouwer, een lezing houden over de bouw van de jarige schoorsteen. U bent op deze dag van harte welkom om te kijken, maar zeker om mee te doen aan deze activiteiten. Deze dag vindt ook het SKS skûtsjesilen plaats in de baai van Lemmer.

 

Programma 7 augustus:

10.00 – 15.30 uur: schilderwedstrijd voor amateur kunstenaars

14.00 – 16.00 uur: knutselen met afvalmateriaal

16.30 uur: prijsuitreiking schilderwedstrijd en wedstrijd om de mooiste bouwplaat

 

(zie apart agendapunt)

17.00 uur: welkomstwoord door Hilda Boesjes – Beljon

17.15 uur: toespraak voorzitter Dhr. Barnard

17.30 uur: start lezing door Dhr. Geelen

18.30 uur: afsluiten met een hapje en drankje voor alle aanwezigen in de panoramazaal van het bezoekerscentrum.

 

LET OP:

ivm het beperkt aantal plaatsen in de cinema van het bezoekerscentrum is aanmelden voor de lezing noodzakelijk. Aanmelden kan via info@woudagemaal.nl

VOL = VOL

 

De kosten voor de lezing, rondleiding gemaal, hapje en drankje zijn € 10,00 per persoon.