Header

Bezoek het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld

Tweede Paasdag - Stoomlab!

17-4-2017 13:00 tot 17:00

Ben jij een stoommachinist in de dop?

Bedien zelf een stoommachientje tijdens het STOOMLAB!

 

Op Tweede Paasdag organiseren het Ir. D.F. Woudagemaal Lemmer en het Stoommachinemuseum Medemblik opnieuw het STOOMLAB! Altijd al eens zelf een stoommachientje willen bedienen? Kom dan op 17 april vanaf 13:00 uur naar het Ir. D.F. Woudagemaal en bezoekerscentrum in Lemmer.

 

De middag van Tweede Paasdag staat helemaal in het teken van stoom! Van stoomlocomobiles tot miniatuur stoommachientjes, je vindt ze in Lemmer. Kom vanaf 13:00 uur naar het bezoekerscentrum Woudagemaal voor het Stoomlab en ervaar hoe het is om stoommachinist te zijn! Speciaal voor onze jonge bezoekers staan miniatuur stoommachines van het Nederlands Stoommachinemuseum klaar, waarmee ze zelf stoom kunnen maken en zien hoe deze stoom zorgt voor kracht en een machine in beweging zet. Je krijgt uitleg van één van onze vrijwilligers en mag daarna zelf een echte miniatuurstoommachine bedienen. In het Woudagemaal kun je met de nieuwe Virtual Reality app Woudagemaal 360˚ zien hoe de pompen en machines worden aangedreven met stoom wanneer het gemaal in werking is.

 

 

Bekijk foto's van eerdere edities van het STOOMLAB 2016 em STOOMLAB 2014 op onze Facebookpagina!


 

 

Exposanten gezocht!

Bent u stoomfan en in het bezit van miniatuur stoommachines? Wij zoeken hobbybouwers en stoomfanaten die hun eigen machientjes tijdens het STOOMLAB willen presenteren in het Ir. D.F. Woudagemaal.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via eyke@woudagemaal.nl of tijdens kantooruren via 0514-51814

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.